top of page

Overzicht activiteiten

You are the Buddha is een actieve Yogaschool met allerlei leuke activiteiten.

STATION BREDA

Urban Yoga

Binnen in station Breda is een heel rustig plekje: 'You are the Buddha'; de yin in de yang. Dagelijks staan er groepslessen in het lesrooster: yin yoga, hatha yoga, vinyasa yoga en pilates. De lessen zijn professioneel, goed bereikbaar en laagdrempelig. Boek je lessen online of neem contact op voor workshops, cursussen en trainingen. 

96B3E0CE-834C-4B4D-A3E3-6A1658F31E33_1_201_a.heic

PRIVELES (1-2 p.)

Speciaal voor jou

Deze les is helemaal aangepast op jouw niveau, interesse en behoefte. Op een locatie die voor jou werkt en op een tijdstip dat jou uitkomt. Hoe efficient wil je het hebben?

De lessen bij You are the Buddha zijn al intiem, vind je het fijner om zelf je groepje samen te stellen?  Boek dan een semi-priveles en stel zelf je groepje samen van max. 5 personen.

 

Je kunt kiezen uit lessen in: power yoga, vinyasa yoga, hatha yoga, easy flow, yin yoga, restorative yoga, pilates en mindful bootcamp. Combinaties zijn ook mogelijk:)

 

De prijs voor een priveles of semi-priveles is €65 per uur. Tijdens een lockdown hanteren we een lockdown korting waardoor een priveles nog maar €50 per uur kost. Boek je les online, of lees meer informatie.

 

Voor beginners en gevorderden.

Lotus Pose

Yoga voor Long-COVID

Zet jezelf veer op de kaart na Long-COVD!

Heb jij na het doorleven van COVID-19 of door de langdurige maatregelen klachten opgelopen, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst, spierpijn, hoofdpijn, hartkloppingen, aanhoudende verhoging, langdurig verlies van reukvermogen, depressie of vergeetachtigheid?

Binnenkort start een specifiek programma voor deze groep. De yoga bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten, waarin we werken aan alle facetten van gezondheid. De lessen vinden online, in groepsverband of in een prive setting plaats.


Spreekt je dit aan en heb je interesse? Klik op onderstaande knop om meer te lezen over dit programma.

Yoga klas

Yin yoga met live muziek

Diepe ontspanning

Ervaar een extra dimensie van ontspanning in deze Yin Yoga workshop met Live muziek.

 

De combinatie van yin houding en de vibraties van live muziek creëren de ideale omstandigheden om nog dieper los te laten en te versmelten in het lichaam.

Voor 'iedereen' geschikt! Ook voor mensen met klachten en aandoeningen, zoals chronisch reuma, fibromyalgie, rugklachten.

 

Meenemen: doe gemakkelijk zittende kleding aan en neem een badhanddoek, een warm vest en sokken mee. Graag ook je eigen props, zoals: matjes, dekens, en kussens meebrengen i.v.m. hygiene.

Foto: Geri Put

IMG_4334.jpeg

BUITEN YOGA

Diverse locaties

Doe je mee met yoga in het park? Als het weer het toelaat zijn we iedere zondagochtend om 10:00 uur te vinden vlakbij het T-Huis in Park Valkenberg (centrum Breda), op loopafstand van het station.

 

Lekker buiten, dus kleed je naar het weer. Iedereen en alle niveaus zijn welkom. Neem zoveel afstand als je wilt, we werken met een microfoon en zijn dus goed verstaanbaar. Graag online inschrijven via het lesrooster.

7E3DE3AF-3CEF-480D-BD1F-1BC933C7D605.heic

YOGA OPLEIDING

Verdiepen en verankeren

You are the Buddha biedt een 200 uurs yin & yang Yoga Teacher Training aan. Deze is internationaal erkend door de Yoga Alliance en kan op locatie worden verzorgd. 

Terwijl de beoefening van yoga helpt met het verbeteren van je flexibiliteit, het versterken van je spieren, het verbeteren van je houding, verminderen van je stress, en verbeteren van je lichamelijke fitness, voegen Yoga Alliance Yoga Teacher training programma's daar de basisvaardigheden om les te kunnen geven en professionaliteit aan toe. Studenten rapporteren dat ze meer zelfvertrouwen ervaren en gelukkiger zijn.

 

* januari 2022 start nieuwe YTT op station Breda

* kan ook op locatie worden verzorgd

* hele cursus les van een E-RYT 500 docent 
* goed bereikbaar op station Breda

* totaal 20 dagen verdeeld over twee dagen per maand (buiten schoolvakantie) 
* focus op vinyasa, hatha en yin yoga 

* goedgekeurd door de Yoga Alliance, volgens het nieuwste curriculum (vanaf 2023 verplicht)

Pilates Stretches

(108) ZONNEGROETEN

Yoga Challenge

Bij iedere wisseling van het seizoen, maken we veel (108?) zonnegroeten. Dit is de ultieme manier om je ademhaling en je beweging te leren synchroniseren. Je komt in een meditatieve flow; een meditatie in beweging.

 

Het mooie is dat je de zonnegroeten op je handdoek of mat uitvoert en dat niemand weet hoeveel je er hebt gedaan. De uitvoering van 108 zonnegroeten is uitdagend. Het is geen probleem als je er minder doet. Je wordt aangemoedigd naar je lichaam te luisteren, je eigen aanpassingen te maken en om rust te nemen wanneer je daar behoefte aan hebt.

A68DC4CB-7B66-4623-9034-6A184937A79E.jpe

YOGA RETREAT

Unplug

Treat yourself to a yoga retreat. You won't regret it, you will love it, you deserve it. You will return home a better person.

Marlies organizes yoga retreats to Lavinum in the Napels area in Italy. The Lavinum farmhouse is an enchanting place to have lunch, dinner, organize an event and stay, for holidays or a romantic weekend for two in the Phlegraean area! 

AnyConv.com__slide1.webp

WORKSHOP / MASTERCLASS

Diverse thema's

 You are the Buddha biedt een breed pakket aan van verschillende en elkaar aanvullende workshops inclusief: introductie tot yoga, kantooryoga, ademhalingsworkshops, mindfulness, Yin yoga, chakra's, bandha's, sequencing, wijn yoga, en veel meer. 

Plezier bij yoga

YOGA KULA

Wisselende thema's

Degenen die een yoga opleiding hebben gevolgd herkennen het misschien: de leegte die je voelt als de opleiding voorbij is. Je mist het samenkomen, de verbondenheid van de groep. Hiervoor is er iedere eerste zaterdagochtend van de maand de Yoga Kula. Speciaal voor de yogi's die meer willen dan een uurtje yoga. 

We komen samen en verdiepen onze kennis en beoefening van yoga met elkaar.

AdobeStock_141860204.jpeg
Omschrijving: Classes

GOED ADEMEN

Adem je gezond

Leer diverse ademhalingstechnieken en de toepassing ervan. Ademhalingstechnieken worden in oosterse bewegingskunsten, meditatie, en bij verschillende therapieën ademhalingstechnieken gebruikt als methode om tot ontspanning en rust te komen. Bij yoga heet deze leer van de ademhalingstechniek pranayama.

Door het bewust maken van de ademhaling kan het lichaam o.a. emoties en stress reguleren. Als we gestrest raken, wordt (onbewust) onze ademhaling versneld. Door in dat geval de ademhaling te vertragen, kunnen we ook de stress verminderen door het autonome zenuwstelsel te beïnvloeden. 

Op deze pagina staan een aantal ademhalingsoefeningen die je thuis kunt oefenen. Lees hier hoe je je adem kunt inzetten om je zenuwstelsel te kalmeren en lees hier hoe je adem je gezondheid beïnvloedt.

Yoga Man Namaste
bottom of page