Overzicht activiteiten

You are the Buddha is een actieve Yogaschool met allerlei leuke activiteiten.

STATION BREDA

Urban Yoga

Dagelijks staan er groepslessen in het lesrooster: yin yoga, hatha yoga, vinyasa yoga, power yoga, pilates en bootcamp. De lessen zijn professioneel, goed bereikbaar en laagdrempelig. Boek je lessen online via het lesrooster of neem contact met me op voor workshops, curssussen en trainingen. 

96B3E0CE-834C-4B4D-A3E3-6A1658F31E33_1_201_a.heic

BUITEN YOGA

Diverse locaties

Doe je mee met yoga in het park? We bieden in samenwerking met Breda Buiten yogalessen met korting en gratis yogalessen met live muziek van Floating on Sounds! Lekker buiten, dus kleed je naar het weer. De yoga vindt plaats vlakbij het T-huis in Park Valkenberg (centrum Breda), op loopafstand van het station, in het Sonsbeeckpark en bij Boerderij Wolfslaar. Iedereen en alle niveaus zijn welkom. Schrijf je online in voor je favoriete les.

7E3DE3AF-3CEF-480D-BD1F-1BC933C7D605.heic

PRIVELES (1-2 p.)

Speciaal voor jou

Deze les is helemaal aangepast op jouw niveau, interesse en behoefte. Op een locatie die voor jou werkt en op een tijdstip dat jou uitkomt. Hoe efficient wil je het hebben? Prijs €65 per uur

 

Tijdens een lockdown is het mogelijk je eigen groep(je) samen te stellen. en hanteren we een lockdown korting waardoor een semi-priveles nog maar €50 per uur kost. 

 

Voor beginners en gevorderden.

Lotus Pose

YOGA TEACHER TRAINING

Verdiepen en verankeren

You are the Buddha biedt een 200 uurs yin & yang Yoga Teacher Training aan. Deze is internationaal erkend door de Yoga Alliance en kan op locatie worden verzorgd. 

Terwijl de beoefening van yoga helpt met het verbeteren van je flexibiliteit, het versterken van je spieren, het verbeteren van je houding, verminderen van je stress, en verbeteren van je lichamelijke fitness, voegen Yoga Alliance Yoga Teacher training programma's daar de basisvaardigheden om les te kunnen geven en professionaliteit aan toe. Studenten rapporteren dat ze meer zelfvertrouwen ervaren en gelukkiger zijn.

 

* januari 2022 start nieuwe YTT op station Breda

* kan ook op locatie worden verzorgd

* hele cursus les van een E-RYT 500 docent 
* goed bereikbaar op station Breda

* totaal 20 dagen verdeeld over twee dagen per maand (buiten schoolvakantie) 
* focus op vinyasa, hatha en yin yoga 

* goedgekeurd door de Yoga Alliance, volgens het nieuwste curriculum (vanaf 2023 verplicht)

Pilates Stretches

108 ZONNEGROETEN

Yoga Challenge

Bij iedere wisseling van het seizoen, maken we 108 zonnegroeten. Een echte yogathon, een challenge, een uitdaging!!! Raak je corona-kilo's kwijt en maak zoveel zonnegroeten als je wilt. Het mooie is dat je de zonnegroeten op je handdoek of mat uitvoert en dat niemand weet hoeveel je er hebt gedaan. De uitvoering van 108 zonnegroeten is uitdagend. Het is geen probleem als je er minder doet. Er zullen opties worden geboden om het makkelijker te maken. Je wordt aangemoedigd naar je lichaam te luisteren, je eigen aanpassingen te maken en om rust te nemen als je dat nodig hebt.

A68DC4CB-7B66-4623-9034-6A184937A79E.jpe

OFFICE YOGA

Defensie doet het, de politie doet het, en ook in het bedrijfsleven zie je het steeds vaker: yoga op het werk. Onderzoek bewijst het: yoga is goed voor je.

Samen met je collega's in de kleermakerszit of een zonnegroet doen. Steeds meer organisaties zetten yoga, meditatie en mindfulness in om het ziekteverzuim te beperken. Iedereen kan yoga op zijn eigen niveau kan doen.

  • Uit je hoofd, in je lichaam: bewegen, stretchen, voelen, rust... 

  • Wel eens nagedacht over de mogelijkheid van een wekelijkse yoga / pilates / meditatie sessie op het werk?

  • Op je bureaustoel of op een handdoek of yogamat.

  • Yoga vermindert stress, verbetert je concentratie en is goed voor je houding en humeur.

  • Andere voordelen zijn: lenigheid, spanningsreductie, concentratie en het effectiever herstel van blessures.

  • Onderscheid je van je concurrenten.

  • Hip imago.

Lees hier meer over office yoga.

Yoga Session

GOED ADEMEN

Adem je gezond

Leer diverse ademhalingstechnieken en de toepassing ervan. Ademhalingstechnieken worden in oosterse bewegingskunsten, meditatie, en bij verschillende therapieën ademhalingstechnieken gebruikt als methode om tot ontspanning en rust te komen. Bij yoga heet deze leer van de ademhalingstechniek pranayama.

Door het bewust maken van de ademhaling kan het lichaam o.a. emoties en stress reguleren. Als we gestrest raken, wordt (onbewust) onze ademhaling versneld. Door in dat geval de ademhaling te vertragen, kunnen we ook de stress verminderen door het autonome zenuwstelsel te beïnvloeden. 

Op deze pagina staan een aantal ademhalingsoefeningen die je thuis kunt oefenen. Lees hier hoe je je adem kunt inzetten om je zenuwstelsel te kalmeren en lees hier hoe je adem je gezondheid beïnvloedt.

Yoga Man Namaste

SUP YOGA

Genieten op het water

Doe je yoga-oefeningen buiten op het water, in Galder, op de singels van Breda of ergens anders. Drijf bovenop een stabiel SUP-board terwijl je door yogahoudingen wordt geleid op het ritme van je ademhaling.

 

Elke les is speciaal ontworpen voor het niveau van de deelnemers. Alle niveaus zijn welkom. You are the Buddha heeft twee SUP boards in eigendom voor prive SUP yoga en huurt bij grotere vraag de SUP boards van Ride Along Activities

Draag de kleding die je normaal bij yoga zou dragen, maar alsjeblieft geen katoen op het water (als katoen nat wordt, zal je afkoelen).

86169FEF-033F-4602-ABDC-038BA447310B.jpg