Yoga Session

LESAANBOD

 

STATION BREDA

Yoga in de studio

Yoga & pilateslessen voor alle niveaus kun je volgen bij mij in de studio op station Breda. Professioneel, goed bereikbaar, laagdrempelig, warm en licht. Boek je lessen online via het lesrooster of neem contact met me op voor workshops, curssussen en trainingen. 

PRIVELES YOGA, PILATES, ADEMHALEN

Speciaal voor jou

Deze les is helemaal aangepast op jouw niveau, interesse en behoefte. Op een lokatie die voor jou werkt en op een tijdstip dat jou uitkomt. Hoe efficient wil je het hebben? Voor beginners en gevorderden.

Start januari 2021: 200 UURS YOGA DOCENTEN OPLEIDING

Verdiepen en verankeren

In januari 2021 start de 200-uurs yoga docenten opleiding. Een goede investering in jezelf en om anderen te helpen. 

Terwijl de beoefening van yoga helpt met het verbeteren van je flexibiliteit, het versterken van je spieren, het verbeteren van je houding, verminderen van je stress, en verbeteren van je lichamelijke fitness, Yoga Alliance Yoga Teacher training programma's voegen daar de basisvaardigheden om les te kunnen geven en professionaliteit aan toe. Studenten rapporteren dat ze meer zelfvertrouwen ervaren en gelukkiger zijn.

* kleine intieme groep (5-8 personen)

* hele cursus les van een E-RYT 500 docent 
* goed bereikbaar op station Breda

* totaal 20 zaterdagen verdeeld over twee zaterdagen per maand (buiten schoolvakantie) 
* focus op vinyasa en yin yoga 

OFFICE YOGA

Defensie doet het, de politie doet het, en ook in het bedrijfsleven zie je het steeds vaker: yoga op het werk. Onderzoek bewijst het: yoga is goed voor je.

Samen met je collega's in de kleermakerszit of een zonnegroet doen, zonder OM en niet zweverig. Steeds meer organisaties zetten yoga, meditatie en mindfulness in om het ziekteverzuim te beperken. Iedereen kan yoga op zijn eigen niveau kan doen. Daardoor leer je je grenzen te bepalen en dat kun je ook toepassen in je werk. 

  • Uit je hoofd, in je lichaam: bewegen, stretchen, voelen, rust... 

  • Wel eens nagedacht over de mogelijkheid van een wekelijkse yoga / pilates / meditatie sessie op het werk?

  • Op je bureaustoel of op een handdoek of yogamat.

  • Yoga vermindert stress, verbetert je concentratie en is goed voor je houding en humeur.

  • Andere voordelen zijn: lenigheid, spanningsreductie, concentratie en het effectiever herstel van blessures.

  • Onderscheid je van je concurrenten.

  • Hip imago.

​Vanaf 2022 definieert de Wereldgezondheidsorganisatie een burn-out als een werkgerelateerd fenomeen, veroorzaakt door stress op de werkvloer waarmee niet goed is omgegaan. Zorg goed voor je personeel, creëer een gezond werkklimaat. Yoga op de werkvloer is een duurzame en maatschappelijke investering. Het levert onder meer een stressreductie, vermindering van absentie en een verhoogde productiviteit op.

GOED ADEMEN

Adem je gezond

Leer diverse ademhalingstechnieken en de toepassing ervan. Ademhalingstechnieken worden in oosterse bewegingskunsten, meditatie, en bij verschillende therapieën ademhalingstechnieken gebruikt als methode om tot ontspanning en rust te komen. Bij yoga heet deze leer van de ademhalingstechniek pranayama.

Door het bewust maken van de ademhaling kan het lichaam o.a. emoties en stress reguleren. Als we gestrest raken, wordt (onbewust) onze ademhaling versneld. Door in dat geval de ademhaling te vertragen, kunnen we ook de stress verminderen door het autonome zenuwstelsel te beïnvloeden. 

Op deze pagina staan een aantal ademhalingsoefeningen die je thuis kunt oefenen. In dit artikel leg ik uit wat de voordelen van de buikademhaling zijn.

POWER YOGA

Uitdagend en speels

Bij Power Yoga gebruiken we de yoga houdingen (asana’s) om vooral fysiek fitter te worden. Er is een mooie balans tussen het stretchen en versterken van je spieren, waardoor je mooi in balans komt en je mobiliteit toeneemt. De les eindigt met een ontspanning waarin alle asana’s doorwerken in je lichaam. Boek een gratis proefles via Vencera Sports en doe mee! We beginnen dit najaar buiten en zullen als het weer slechter wordt naar binnen gaan.

BEWUST GENIETEN

Genieten & verbinden

Ontspannen yoga les en na de les drinken we een mindful drankje. Yoga betekent 'verbinden', we verbinden ons met onze geest, met elkaar en met de wereld. We genieten bewust van ons drankje, cheers!

RESTORATIVE YOGA SERIE: REIS DOOR DE CHAKRA'S

Relax, breathe, and go slowly

De ultieme liggende yoga. Serie van 8 workshops van 1,5 uur. Een heel nieuwe ervaring. 


Geen moeilijke houdingen, maar gericht op ontspanning. Je mag kussen en dekens gebruiken om zo lekker mogelijk te liggen in de verschillende houdingen. Kaarslicht, essentiele olien, affirmaties en lichte muziek. Deze workshop is de perfecte manier om jouw week in balans te brengen en is een traktatie voor jezelf. Je hebt geen ervaring of voorkennis nodig. 

Tijdens deze workshops maak je een innerlijke reis door de chakras. Dit zijn energiecentra in je lichaam. Elk van deze energiecentra heeft zijn eigen verschillende eigenschappen. Om je goed in balans te houden, moeten we ervoor zorgen dat de energie goed kan stromen. Als dit niet het geval is, kun je onder andere ziek, onzeker, boos, bedroefd en/of bang voelen. 

Heerlijke workshops voor iedereen, ook voor mensen die het (te) druk hebben, meer in balans willen komen en/of slecht kunnen slapen. 

YOGA CURSUS: BALANS

Balans

Geniet van een geheel verzorgde dag zonder dat je ver hoeft te reizen. Verdiep je verder in yoga met twee yoga sessies van anderhalf uur (een hatha yoga les en een restorative yoga les), chanten, pranayama (ademhalingstechnieken), chakra's, spirituele thema's, mindfulness een (h)eerlijke vegan lunchbowl van Kafe. 

De hele yoga cursus bestaat uit 8 dagen, maar de dagen kunnen ook los geboekt worden. Kijkt onder kalender welk chakra en welk thema vrijdag op het programma staan!

De dag duurt van 9:00 uur - 16:30 uur.
Alle niveaus zijn welkom.
Prijs per dag €125, er is een korting mogelijk als je meerdere dagen boekt.

RESTORATIVE YOGA SERIE: ZEVEN SPIRITUELE THEMA'S

Relax, renew, restore

Een heel nieuwe ervaring. De ultieme liggende yoga. Geen moeilijke houdingen, maar gericht op ontspanning. Je mag kussen en dekens gebruiken om zo lekker mogelijk te liggen in de verschillende houdingen. Kaarslicht, essentiele olien en lichte muziek. Deze workshop is de perfecte manier om jouw week in balans te brengen en is een traktatie voor jezelf. 

Serie van 7 workshops van 1,5 uur waarin je een spirituele reis maakt terwijl je de ultieme ontspanning van liggende yoga ervaart.

De zeven spirituele wetten van yoga integreren 5000 jaar oude Vedische wijsheid met moderne yoga-interpretaties om je te helpen lichaam, geest en geest te verenigen. Gebaseerd op de leringen uit populaire boek 'The Seven Spiritual Laws of Yoga' van Deepak Chopra en David Simon's. Combinatie van ontspannende, liggende yoga houdingen, meditatie, pranayama en yogafilosofie om je in overeenstemming te brengen met de prachtige ritmes van de kosmos.

Heerlijke workshops voor iedereen, ook voor mensen die het (te) druk hebben, meer in balans willen komen en/of slecht kunnen slapen.

YIN SERIES VOOR DE KOSHA'S

Reis naar binnen

Volgens de yogatraditie heeft elk individu vijf koshas (of omhulsels) die variëren van het dichtste deel van ons wezen (het fysieke lichaam) tot het meest subtiele (het gelukzalige lichaam). Als we van plan zijn een evenwichtig, gezond leven te leiden, zegt de yoga traditie dat het belangrijk is om aandacht te besteden aan ons hele lichaam.


In dit programma ga je tijdens vijf  yin sessies van een uur door de koshas heen. Voor elke kosha doe je een reeks vertrouwde prop-ondersteunde yin-houdingen.


Tijdens de oefeningen geef ik je suggesties, visualisaties en reflecterende vragen om de mentale en / of fysieke aspecten van elk omhulsel te integreren en te ondersteunen.

Geniet van deze kalmerende verkenning van yogafilosofie, yin en je eigen persoonlijke ervaring.

SUP - Yoga

Genieten op het water

Doe je yoga-oefeningen buiten op het water, omringd door de natuurlijke omgeving van de Galderse Meren bij Breda. Drijf bovenop een stabiel SUP-board terwijl je door een basisstroom van yogahoudingen wordt geleid op het ritme van je ademhaling.


Elke les is speciaal ontworpen voor het niveau van de deelnemers. Alle niveaus zijn welkom. In samenwerking met Ride Along Activities

Draag de kleding die je normaal bij yoga zou dragen, maar alsjeblieft GEEN KATOEN op het water (als katoen nat wordt, zal je afkoelen).

Meld je aan door mij een email te sturen. 

GROEPSLESSEN BUITEN

Yoga in het park

Doe je mee met yoga in het park? Lekker buiten in de gezonde buitenlucht, dus kleed je naar het weer. De yoga vindt plaats op een historische lokatie in Breda, voor het T-huis in Park Valkenberg (centrum Breda), op loopafstand van het station. Iedereen en alle niveaus zijn welkom. De les is op basis van vrijwillige donatie ( richtlijn €5-€10). Kijk op Facebook voor het actuele rooster.

YOU ARE THE BUDDHA

Station Breda, The Netherlands

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

©2020 by You are the Buddha