top of page
Museum of the Moon by Luke Jerram Grote Kerk Breda foto (c) Fred Ernst FE1303-30cm.jpg

Yoga in de Grote Kerk onder de maan

Yoga under the moon

S65293 (185 van 262).jpg

Unieke belevenis!

 

In de Grote Kerk (Onze Lieve Vrouwekerk) in Breda mogen we in de periode van december 2021 - januari 2022  yoga beoefenen onder de maan van kunstenaar Luke Jerram. Yogadocente Marlies van You are the Buddha zal ons door een reeks yogahoudingen leiden die ook geschikt zijn voor beginners.  De yogabeoefening in de kerk biedt ons de kans om zowel de kerk als de maan van Luke Jerram letterlijk en figuurlijk van alle kanten te bekijken!

Geïnspireerd? Schrijf je dan in voor de workshop over maanyoga in februari. Deze workshop zal in de yogaschool op station Breda plaatsvinden. Let op: beperkt aantal plaatsen (9), dus schrijf je snel in! 

Sterrenhemel
Museum of the Moon by Luke Jerram Grote Kerk Breda foto (c) Fred Ernst 211208-FE1087-30cm

Yoga in de Grote Kerk van Breda

Savasana onder de maan

volle maan

CHANDRA NAMASKAR

 Als je al een tijdje yoga doet, komt de zonnegroet je vast en zeker bekend voor. De zonnegroet (Surya Namaskar) is de bekendste reeks yoga houdingen die je lichaam opwarmt en sterker maakt. De maangroet (Chandra Namaskar) is een minder bekende reeks houdingen die verkoelend en kalmerend werkt. In tegenstelling tot de zonnegroet, wordt de maangroet langzamer gedaan. 

 

BALANS

In yoga proberen we de ‘zon' en de ‘maan' elementen van het lichaam te balanceren. De beoefening van de yogahoudingen (hatha yoga) helpt je hierbij. Tijdens de maangroeten laten we ons inspireren door de kalmerende en stille energie die de maan uitstraalt. De reeks houdingen van de maangroet is heilzaam voor het bekken en de rug. De houdingen versterken op fysiek niveau de benen, dijen, hamstrings, core, voortplantingsorganen en rug. Daarnaast biedt de reeks mentale voordelen, zoals: helderheid en kalmte. We sluiten de sessie natuurlijk af met een savasana onder de maan van Luke Jerram!

MAANFASEN

De maan draait om de aarde en de aarde om de zon. Doordat de aarde, maan en zon steeds anders ten opzichte van elkaar staan, ervaren wij verschillen in de hoeveelheid zonlicht, hebben we seizoenen en zien we verschillende maanfasen. De maanfasen tijdens de yogabeoefening in de kerk, zijn: 

 • 12 december: toenemende maan

 • 23 januari: afnemende maan

 • 30 januari: nieuwe maan

YIN EN YANG

We kunnen aan de maan denken in termen van het Chinese filosofische concept an yin-yang. De nieuwe maan is sterk yin, maar naarmate de tijd verloopt, wordt de maan steeds meer yang, tot vollemaan die sterk yang is, maar daarna wordt de energie van de maan weer steeds meer yin. 

GEBRUIK MAANFASEN

De maan spreek al eeuwen tot de verbeelding en onze voorouders wisten hoeveel invloed haar energie op de aarde heeft. Leven volgens het natuurlijke ritme van de maan kan je helpen bij het maken en timen van je keuzes. De cyclus van de maan wordt gezien als een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei, dan weer afbouwen en loslaten. Je hoeft niet in een kringetje rond een boom te gaan dansen onder de volle maan,  maar door je activiteiten meer op de energie van de maanfasen af te stemmen, kun je merken dat dingen makkelijker gaan. 

Voor meer informatie, ga je naar: 

Yoga: www.youarethebuddha.com/yogaindekerk

Grote Kerk:https://grotekerkbreda.nl/agenda/

Luke Jerram: https://my-moon.org/about/

 

PRAKTISCH

 • Neem je eigen matje mee

 • Beginners en gevorderden zijn welkom 

 • Locatie: Grote Kerk Breda, Kerkplein 2, 4811 XT Breda

 • Data: zondag 12 december 2021 en 23 en 30 januari 2022

 • Tijd: van 11:30-12:30 uur, met de gelegenheid voor het drinken van een kopje yogathee na de les en de gelegenheid om in de kerk te blijven na de thee

 • Prijs: €15

 • Klik hier om je tickets te kopen.

Maangroeten
108 Zonnegroeten
Anker 4
Workshops
maan

Workshops

Naast de unieke yogaserie in de  Grote Kerk, biedt 'You are the Buddha' ook workshops voor meer verdieping over de maanfasen. De eerstvolgende maanworkshop zal zijn op 1 februari 2022.

Op het programma staan: een yogasessie & verdieping en praktische vaardigheden om je activiteiten af te stemmen op het natuurlijke ritme.

Locatie: You are the Buddha, Station Breda
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Prijs €30
Inschrijven via het lesrooster

Sterrenhemel

Let's Get Social

 • Gray Instagram Icon
 • Grijs Facebook Icon
 • Gray Twitter Icon
 • Gray LinkedIn Icon
bottom of page