Stretch with Block

Pilates

Werk aan je core

Pilates klinkt misschien intimiderend, maar het is eigenlijk een toegankelijke manier om kracht op te bouwen in je kernspieren voor een betere houding, balans en flexibiliteit. Pilates is een workout die bestaat uit flexibiliteit met een lage impact en spierkracht- en uithoudingsbewegingen. Pilates legt de nadruk op een goede houding, kracht van de kern en spierbalans. Pilates is genoemd naar de maker, Joseph Pilates, die de oefeningen in de jaren twintig ontwikkelde.

Een Pilates-routine omvat over het algemeen oefeningen die de kernkracht en stabiliteit, spiercontrole en uithoudingsvermogen bevorderen, inclusief oefeningen die de juiste houding en bewegingspatronen en evenwichtige flexibiliteit en kracht benadrukken. Het kan ook nuttig zijn bij training voor sport of bij lichamelijke revalidatie.

Kunnen beginners Pilates doen?

Het is een veel voorkomende misvatting dat Pilates alleen bedoeld is voor serieuze atleten of professionele dansers. Deze groepen waren wel de eersten die Pilates gingen beoefenen. Bij Yoga Oase doen we mat-Pilates met oefeningen die geschikt zijn voor bijna iedereen. 

Wat zijn de voordelen van Pilates?

Door Pilates regelmatig te beoefenen, kunt u een aantal gezondheidsvoordelen behalen, waaronder:

  • Verbeterde kernsterkte en stabiliteit

  • Verbeterde houding en balans

  • Verbeterde flexibiliteit

  • Preventie en behandeling van rugpijn

Is Pilates voor iedereen?

Als u ouder bent, enige tijd niet heeft gesport of gezondheidsproblemen heeft, is het een goed idee om uw arts te raadplegen voordat u met een nieuw trainingsprogramma begint. Pilates is geen uitzondering. Pilates kan worden aangepast om een ​​programma voor lichte krachttraining en stabiliteit te bieden, of het kan worden aangepast om een ​​doorgewinterde atleet een uitdagende training te geven. Als u net begint, is het een goed idee om eerst langzaam te gaan en geleidelijk de intensiteit van uw training te verhogen.

Laat mij weten of u aandoeningen of eerdere verwondingen heeft, zodat ik kan helpen bij het aanpassen van bewegingen.

 

YOU ARE THE BUDDHA

Station Breda, The Netherlands

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

©2020 by You are the Buddha