top of page

Ons aanbod

Mindvolle, functionele yoga

Leer je eigen rust te vinden waar je ook bent; met beide benen op de grond, flexibel en sterk, in balans en dichtbij jezelf. Wij beoefenen mindful  functionele yoga: ieder lichaam is anders, dus houdingen zien er verschillend uit bij andere mensen. Wij gaan uit van jouw lichaam en geest: jouw gezondheid staat voorop. 

hathayoga.jpeg

Hatha yoga

Deze les is onze go-to les voor alle leeftijden, ervaringsniveaus en vaardigheden. In deze les van 60 minuten beoefenen we yogahoudingen die zijn aangepast aan de individuele behoeften, ademhalingsoefeningen en meditatie. De oefening is zacht voor de gewrichten en geschikt voor het versterken en vergroten van je flexibiliteit en mobiliteit, evenals voor het verminderen van stress. Gepersonaliseerde hands-on aanpassingen, aanwijzingen en modificaties worden aangeboden. 

vinyasa yoga.jpeg

Vinyasa yoga

In deze toegankelijke yogales (level 1-2) werken we aan kracht, flexibiliteit en focus. Het is een actieve yogales waarbij je beweegt op het ritme van je ademhaling. Soms blijf je wat langer in een bepaalde houding. In de lessen word je geleid door een serie van zonnegroeten, balanshoudingen en staande houdingen. De lessen beginnen en eindigen met een ontspanningsoefening. Het is een toegankelijke yogales die geschikt voor alle niveaus en alle leeftijden.

yin yoga.jpg

Yin yoga

Deze les heeft als doel de bloedsomloop in de gewrichten te vergroten en de flexibiliteit te verbeteren. Het is een meer meditatieve benadering van yoga. De lessen zijn ontspannen, omdat je langer in dezelfde houding blijft en je de zwaartekracht het meeste werk moet laten doen. De houdingen zijn meestal alleen liggende en zittende houdingen. Voor onrustige mensen kan het heel moeilijk zijn om langer in een houding stil te zitten. 

Pilates-klasse

Pilates

Pilates is een actievere les, waarbij de nadruk ligt op de spieren. We zorgen ervoor dat deze in een correcte balans staan zodat zij de wervelkolom optimaal ondersteunen. De nadruk ligt op gecontroleerde precieze bewegingen, waarbij we nadruk legen op: ademhaling, concentratie, controle, precisie, 'centriciteit' en vloeiende bewegingen (flow). 

yin yang yoga.jpg

Yin - Yang yoga

Yin-yang yoga is een combinatie van yin yoga en vinyasa yoga. De les begint met yin houdingen, waarbij we in elke houding de tijd nemen om te zoeken naar wat op dat moment goed voelt zodat we spanningen in ons hoofd en lichaam kunnen loslaten. Daarna volgt het yang gedeelte van de les, een rustige maar actieve en dynamische vinyasa flow waarbij we ons lichaam bewegen op het tempo van onze ademhaling. De les eindigt weer in de yin energie waarbij we de aandacht naar binnen keren, ontspannen en verstillen. 

Yoga Teacher Opleiding.jpeg

Yoga Teacher Opleiding

De opleiding tot Yoga-teacher biedt diepgaande kennis en vaardigheden over Yoga. Het is een verdieping op het gebied van zelfzorg, iets dat je blijvend meeneemt de rest van je leven. De opleiding is voor iedereen die de ambitie heeft om erkend yoga-docent te worden en zelfstandig les wil geven aan cursisten. Of voor zichzelf zoekt naar kennis en verdieping op het gebied van yoga en mindfulness.

y&M post COVID.png

Yoga & Mindfulness bij post COVID

Gedurende dit programma helpen wij je stap voor stap jouw vitaliteit, weerbaarheid en algehele gevoel van welzijn te hervinden. Niet alleen de gevolgen van de ziekte zelf, maar van alles er omheen. Zoals het reduceren van gevoelens van angst, stress, sociaal isolement en onvoldoende beweging. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gedurende het programma ervaar je hoe Yoga lichaam én geest versterkt. 

Kundalini Yoga buiten

Ademen

Onze ademhaling is een verborgen kracht. Samen oefenen we verschillende ademhalingstechnieken. De meeste mensen ademen namelijk 2 a 3 keer sneller dan de medische norm. Terwijl een gezonde ademhaling automatisch leidt tot meer rust. Iedereen heeft dan ook baat bij een les ademen. Mensen met ademhalingsproblemen hebben de meeste baat bij deze les. 

Prive yoga therapie.png

Yoga Therapie

Onze holistische benadering combineert yoga principes met therapeutische technieken om jouw natuurlijke genezingsvermogen te ondersteunen. Of je nu herstelt van een blessure, stress wilt verminderen of emotioneel welzijn wilt bevorderen, onze ervaren therapeuten passen de oefeningen, ademhaling en meditatie aan op jouw behoeften. Begin vandaag nog jouw reis naar balans en vitaliteit met Yoga Therapie. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Prive yoga

(Semi-) Priveles 

Kies voor een privé yogales voor een persoonlijke en op maat gemaakte ervaring. Met individuele aandacht van de yogadocent kun je je houdingen en technieken verbeteren. Het is ideaal voor mensen met specifieke behoeften, fysieke beperkingen of diepgang willen in hun praktijk. Daarnaast biedt het een veilige omgeving om vertrouwen op te bouwen en comfortabel te oefenen. Flexibel in planning en locatie, past het gemakkelijk in drukke agenda's. Ervaar de voordelen van privé yogales en ontdek jouw unieke yoga-journey.

yoga

Oefeningen voor thuis

Kun je niet wachten tot je volgende les begint, dan heb ik hier nog wat oefeningen die je tot die tijd kunt doen. Want er zijn veel eenvoudige manieren om meer in het hier en nu te leven. Probeer maar eens!

108 Zonnegroeten met live muziek

108 zonnegroeten


Bij iedere seizoenswisseling voeren we bij You are the Buddha traditiegetrouw zonnegroeten uit. Het ultieme doel is om 108 zonnegroeten te voltooien, maar je bent vrij om het aantal aan te passen naar jouw voorkeur. Zonnegroeten bestaan uit een reeks opeenvolgende houdingen die het lichaam sterker en flexibeler maken, terwijl de stroom van energie je helpt om in balans te zijn. Doe mee en ervaar de voordelen van deze krachtige oefeningen.

Kantoor yoga

Yoga & mindfulness op het werk

Breng yoga en mindfulness naar je kantoor en transformeer de werkomgeving. Verminder stress, verhoog productiviteit en bevorder welzijn. Onze op maat gemaakte kantoor yoga- en mindfulnessprogramma's passen in de werkdag. Implementeer yoga en mindfulness voor een gezonde en gebalanceerde werkcultuur. Neem nu contact op en ontdek de voordelen voor je team.

Grote Kerk Breda.jpg

Evenementen

Ontdek de diverse activiteiten van You are the Buddha, zoals yoga in de kerk, theater, sup en buiten.

Binnenkort: yoga op het Kasteelplein (oogtegels) en de 108 zonnegroeten met live muziek!

 

Reserveer nu via 'boek je les' en laat je inspireren op social media, en ons foto album.

Mediterende vrouw

Mindfulness

Het kan moeilijk zijn voor de menselijke geest om in het huidige moment te blijven. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen 46,9% van de tijd dat ze wakker zijn, aan iets anders denken dan wat ze doen. Het beoefenen van mindfulness stimuleert het vermogen om echt aanwezig te zijn in het dagelijkse leven. Mindfulness is een vorm van meditatie waarbij je je concentreert op het bewust zijn van wat je op dat moment voelt en voelt, zonder interpretatie of oordeel. Het beoefenen van mindfulness omvat ademhalingsmethoden, geleide beelden en andere oefeningen om lichaam en geest te ontspannen en stress te helpen verminderen.

You are the Buddha Yoga shirt.jpeg
You are the Buddha Yoga shirt.jpeg

Fanshop


Ontdek de perfecte manier om je passie voor yoga te tonen! Bezoek onze 'fanshop' en laat je inspireren door onze prachtige bedrukte items. Van comfortabele yogakleding tot unieke accessoires, je vindt hier alles om jezelf en anderen te verwennen.

 

Kijk vrijblijvend rond  en geef je yoga-ervaring een stijlvolle upgrade!

bottom of page