top of page

Ons aanbod

Mindvolle, functionele yoga

Leer je eigen rust te vinden waar je ook bent; met beide benen op de grond, flexibel en sterk, in balans en dichtbij jezelf. Wij beoefenen mindful  functionele yoga: ieder lichaam is anders, dus houdingen zien er verschillend uit bij andere mensen. Wij gaan uit van jouw lichaam en geest: jouw gezondheid staat voorop. 

hathayoga.jpeg

Hatha yoga

Deze les is onze go-to les voor alle leeftijden, ervaringsniveaus en vaardigheden. In deze les van 60 minuten beoefenen we yogahoudingen die zijn aangepast aan de individuele behoeften, ademhalingsoefeningen en meditatie. De oefening is zacht voor de gewrichten en geschikt voor het versterken en vergroten van je flexibiliteit en mobiliteit, evenals voor het verminderen van stress. Gepersonaliseerde hands-on aanpassingen, aanwijzingen en modificaties worden aangeboden. 

vinyasa yoga.jpeg

Vinyasa yoga

In deze toegankelijke yogales (level 1-2) werken we aan kracht, flexibiliteit en focus. Het is een actieve yogales waarbij je beweegt op het ritme van je ademhaling. Soms blijf je wat langer in een bepaalde houding. In de lessen word je geleid door een serie van zonnegroeten, balanshoudingen en staande houdingen. De lessen beginnen en eindigen met een ontspanningsoefening. Het is een toegankelijke yogales die geschikt voor alle niveaus en alle leeftijden.

yin yoga.jpg

Yin yoga

Deze les heeft als doel de bloedsomloop in de gewrichten te vergroten en de flexibiliteit te verbeteren. Het is een meer meditatieve benadering van yoga. De lessen zijn ontspannen, omdat je langer in dezelfde houding blijft en je de zwaartekracht het meeste werk moet laten doen. De houdingen zijn meestal alleen liggende en zittende houdingen. Voor onrustige mensen kan het heel moeilijk zijn om langer in een houding stil te zitten. 

Pilates-klasse

Pilates

Pilates is een actievere les, waarbij de nadruk ligt op de spieren. We zorgen ervoor dat deze in een correcte balans staan zodat zij de wervelkolom optimaal ondersteunen. De nadruk ligt op gecontroleerde precieze bewegingen, waarbij we nadruk legen op: ademhaling, concentratie, controle, precisie, 'centriciteit' en vloeiende bewegingen (flow). 

yin yang yoga.jpg

Yin - Yang yoga

Yin-yang yoga is een combinatie van yin yoga en vinyasa yoga. De les begint met yin houdingen, waarbij we in elke houding de tijd nemen om te zoeken naar wat op dat moment goed voelt zodat we spanningen in ons hoofd en lichaam kunnen loslaten. Daarna volgt het yang gedeelte van de les, een rustige maar actieve en dynamische vinyasa flow waarbij we ons lichaam bewegen op het tempo van onze ademhaling. De les eindigt weer in de yin energie waarbij we de aandacht naar binnen keren, ontspannen en verstillen. 

Yoga Teacher Opleiding.jpeg

Yoga Teacher Opleiding

De opleiding tot Yoga-teacher biedt diepgaande kennis en vaardigheden over Yoga. Het is een verdieping op het gebied van zelfzorg, iets dat je blijvend meeneemt de rest van je leven. De opleiding is voor iedereen die de ambitie heeft om erkend yoga-docent te worden en zelfstandig les wil geven aan cursisten. Of voor zichzelf zoekt naar kennis en verdieping op het gebied van yoga en mindfulness.

Yoga met rekwisieten

Ayurvedische hatha yoga

De hatha yoga lessen kenmerken zich door een zich door een evenwichtige verdeling tussen inspanning en ontspanning, tussen flexibiliteit en kracht. Door op je adem te concentreren kom je in een verstilde yogahouding en worden gedachten ook stiller.  De houdingen zijn verbonden met de seizoenen van de natuur volgens de Ayurvedische leer.

Docente: Maike Heesakkers  (ayurvedisch practicioner en yoga docente)

y&M post COVID.png

Yoga & Mindfulness voor long COVID

Gedurende dit programma helpen wij je stap voor stap jouw vitaliteit, weerbaarheid en algehele gevoel van welzijn te hervinden. Niet alleen de gevolgen van de ziekte zelf, maar van alles er omheen. Zoals het reduceren van gevoelens van angst, stress, sociaal isolement en onvoldoende beweging. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gedurende het programma ervaar je hoe Yoga lichaam én geest versterkt. 

Kundalini Yoga buiten

Ademen

Onze ademhaling is een verborgen kracht. Samen oefenen we verschillende ademhalingstechnieken. De meeste mensen ademen namelijk 2 a 3 keer sneller dan de medische norm. Terwijl een gezonde ademhaling automatisch leidt tot meer rust. Iedereen heeft dan ook baat bij een les ademen. Mensen met ademhalingsproblemen hebben de meeste baat bij deze les. 

Mediterende vrouw

Mindfulness lessen

Het kan moeilijk zijn voor de menselijke geest om in het huidige moment te blijven. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen 46,9% van de tijd dat ze wakker zijn, aan iets anders denken dan wat ze doen. Het beoefenen van mindfulness stimuleert het vermogen om echt aanwezig te zijn in het dagelijkse leven. Mindfulness is een vorm van meditatie waarbij je je concentreert op het bewust zijn van wat je op dat moment voelt en voelt, zonder interpretatie of oordeel. Het beoefenen van mindfulness omvat ademhalingsmethoden, geleide beelden en andere oefeningen om lichaam en geest te ontspannen en stress te helpen verminderen.

Prive yoga

(Semi-) Priveles / Yoga Therapie

Kies voor deze optie als:

- In deze sessie staat de therapeutische werking van yoga centraal. We starten met een intake en maak de sessie op maat met jouw wensen en behoeften, Dit biedt ruimte voor een persoonlijke ervaring en geeft 1-op-1 tijd met de docent. 

- je liever in een besloten groepje oefent met mensen die je goed kent (max. 4 personen).

- je (nog) niet mee durft  te doen in een groepsles, als je liever alleen werkt, of als je speciale wensen of behoeften hebt. 

yoga

Oefeningen voor thuis

Kun je niet wachten tot je volgende les begint, dan heb ik hier nog wat oefeningen die je tot die tijd kunt doen. Want er zijn veel eenvoudige manieren om meer in het hier en nu te leven. Probeer maar eens!

108 Zonnegroeten met live muziek

108 zonnegroeten

Bij iedere seizoenswisseling maken we traditiegetrouw zonnegroeten. Het ultieme doel is 108 zonnegroeten, maar je mag zelf weten hoeveel je er maakt. Zonnegroeten zijn een serie houdingen die elkaar opvolgen. Ze helpen het lichaam krachtiger en flexibeler te maken en de flow van energie helpt je in balans te zijn.

IMG_3084.jpeg

Yoga & mindfulness op het werk

Inspireer je werknemers! Onderzoek toont aan dat yoga en meditatie stress verminderen, de focus vergroten en de zintuigen verscherpen. 

 

Bedrijven hebben ontdekt dat yoga-, en meditatiesessies een inspirerend en verjongd gevoel geven. 

Grote Kerk Breda.jpg

Evenementen

You are the Buddha organiseert allerlei activiteiten, zoals: yoga in de kerk, yoga in het theater, sup yoga en yoga buiten. 

Neem een kijkje in ons foto album, volg ons op social media en laat je inspireren.

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.

bottom of page