top of page
YTT: Diensten

Yogatherapie
yoga academy

YTT: Service
Yogatherapie.jpg

Yogatherapie bij
Yoga Academy You Are The Buddha 

Bij Yoga Academy You Are The Buddha bieden we een uniek en persoonlijk afgestemd programma dat de oude wijsheid van yoga combineert met moderne inzichten in gezondheid en welzijn. Onze benadering richt zich op het bevorderen van gezondheid en het verminderen van klachten door het toepassen van specifieke somatische yogahoudingen, ademhalingstechnieken en meditatie.

Wat is Yoga & Mindfulness / yogatherapie?

In tegenstelling tot reguliere yogalessen, waar de focus vaak ligt op de yogahoudingen (asanas), leggen wij de nadruk op mindfulness. De asanas en ademhalingstechnieken (pranayama) spelen een ondersteunende rol, waarbij ontspanning centraal staat. De asanas helpen om de verbinding tussen lichaam en geest te versterken, terwijl pranayama de ademhaling en mentale rust bevordert.

Yogatherapie gaat een stap verder door yoga op een therapeutische, ondersteunende en laagdrempelige manier in te zetten. Dit maakt het bijzonder geschikt voor mensen met specifieke gezondheidsklachten zoals chronische pijn, stress of herstel na ziekte, waarvoor reguliere yogalessen mogelijk te intensief of ongeschikt kunnen zijn. Yogatherapie biedt een veilige en effectieve aanpak om zowel lichamelijk als geestelijk welzijn te verbeteren, met persoonlijke begeleiding die is afgestemd op de unieke behoeften van elke deelnemer.


Hoe kan Yoga & Mindfulness jou helpen?

  • Verlichting van specifieke klachten: Onze benadering kan helpen bij het verminderen van symptomen van stress, angst, depressie, rugpijn en andere fysieke of mentale uitdagingen.

  • Persoonlijke begeleiding: Elke sessie wordt afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en doelen, waarbij rekening gehouden wordt met je lichamelijke en geestelijke staat.

  • Ondersteuning van herstel: Bijzonder effectief in het ondersteunen van herstelprocessen, bijvoorbeeld na ziekte of blessures. ​​


Jouw opties bij Yoga Academy You Are The Buddha

  • Groepslessen: Sluit je aan bij onze kleine, ondersteunende groepslessen waar je samen met anderen kunt werken aan herstel en welzijn.

  • Privélessen met Marlies: Voor een meer persoonlijke aanpak kun je ook kiezen voor individuele sessies met mij, Marlies. In deze sessies kunnen we dieper ingaan op jouw specifieke situatie en ontwikkel ik een op maat gemaakt programma dat perfect aansluit bij jouw herstelpad. ​​

 
Ben je geïnteresseerd in hoe yoga & mindfulness jou kan helpen, of wil je meer informatie over onze groepslessen? Klik door naar informatie over onze groepslessen, boek een privéles met Marlies, of stel een vraag via e-mail. Vermeld in de e-mail ook welke dagen en tijdstippen jou het beste uitkomen. ​
 
Bij Yoga Academy You Are The Buddha zijn we toegewijd aan jouw welzijn. Samen vinden we de balans en harmonie terug in je leven door middel van yoga. Wij kijken ernaar uit om je op je pad naar herstel en gezondheid te begeleiden.

bottom of page