Yoga Opleiding

200 uur, erkend door de Yoga Alliance

You are the Buddha is als yogaschool internationaal erkend door de Yoga Alliance volgens de nieuwe, verhoogde normen die vanaf 2024 voor alle yoga scholen gaan gelden. Na het succesvol afronden van de yoga opleiding (200-uurs Yoga Teacher Training (YTT)) ontvang je je certificaat. Met dit certificaat kun je je registreren bij de Yoga Alliance en krijg je internationale erkenning als RYT-200. Lees hier meer over deze training. 

YTT oefenen

In Breda

Goed bereikbaar in station Breda

De volgende YTT gaat van start begin 2023  met als thema: 'Find your Bliss'. Lees meer over de opleiding hieronder. 

Heb je aanvullende vragen? Stuur Marlies een e-mail en vraag om een persoonlijk gesprek.

Wil je verzekerd zijn van plaatsing? Reserveer dan je inschrijving door de aanbetaling van €500 te doen.

Heb je Interesse? Vraag dan de syllabus aan! 

Op locatie

Als uitbreiding van je dienstenpakket

Zou je een yoga teacher training willen aanbieden, dan doe ik dat graag voor je. Dit kan bijvoorbeeld verspreid over het jaar in een yogastudio in Nederland, of aaneengesloten drie weken (bijvoorbeeld in het buitenland). Neem contact met mij op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. 

 
 
86155111-431D-46DB-BA0C-84C7A091530A.jpe

YOGA OPLEIDING

Meer zelfvertrouwen en gelukkiger

Ben je ook zo nieuwsgierig waardoor je je zo goed voelt na yoga? Wil je meer weten en yoga als levensstijl leren kennen? 

Yoga komt oorspronkelijk uit India en het is een levensstijl, beoefening, cultuur en het is een medicijn voor lichaam en geest. Een van de doelen van de 200-urige yoga teacher training is om een practice aan te moedigen die geworteld is in zelfbewustzijn en zelfzorg: 'Find your bliss'. Deze benadering kalmeert de geest, stimuleert het lichaam en cultiveert vertrouwen in jezelf - een sleutelprincipe van You are the Buddha. 

Terwijl de beoefening van yoga helpt met het verbeteren van je flexibiliteit, het versterken van je spieren, het verbeteren van je houding, verminderen van je stress, en verbeteren van je lichamelijke fitness; Yoga Alliance Yoga Teacher training programma's voegen daar de basisvaardigheden om les te kunnen geven en professionaliteit aan toe. Studenten rapporteren dat ze meer zelfvertrouwen ervaren en gelukkiger zijn.

Professionele ontwikkeling

Een yoga opleiding helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden als balans in je leven brengen, het bevordert de mentale en fysieke gezondheid (preventief en curatief) dmv mindfulness, filosofie en oefeningen. Hierdoor kan het een bijdrage leveren aan het terugbrengen van het ziekteverzuim en burnouts. Competenties die deelnemers in deze opleiding ontwikkelen hebben een positieve invloed op de belangrijke leiderschapscapaciteiten van veerkracht, samenwerking en leidinggeven in complexe omstandigheden. (Ref. Harvard Business Review). 

 

De yoga opleiding van You are the Buddha richt zich specifiek op het individu. De opleiding is in een kleine groep met individuele interventie gesprekken. Het heeft een goed uitgebalanceerd curriculum met een gezonde balans tussen fysieke en mentale aspecten. De opleiding wordt geleid door gecertificeerde docenten. Hiermee onderscheidt You are the Buddha zich van andere yoga opleidingen die zich ofwel richten op het fysiek sportieve aspect of doorslaan in spiritualiteit.

 

De yoga opleiding van You are the Buddha kan een waardevolle aanvulling op uw aanbod voor zowel gezonde werknemers, als eventuele herintreders.

Inhoud

Het gaat er in de training om dat je begrijpt waar yoga over gaat & de kunst en wetenschap van het sequencen van een yoga practice. In deze training komen alle aspecten aan bod van yoga; ook de oorsprong en geschiedenis van yoga. Zie het als een koffietafel: neem wat je wilt en laat staan wat je niet wilt.We werken aan de hand van een vastliggend curriculum.

Onderwerpen die aan bod zullen komen tijdens de training, zijn:

- Techniek, training en beoefening van yoga (geschiedenis, houdingen, energie lichaam en meditatie) (75 uur)

- Anatomie,  fysiologie en biomechanica (30 uur)

- Yoga Humanities (religie, cultuur en historie) (30 uur)

- Professionele vaardigheden (lesgeefmethode, professionele ontwikkeling, oefenen in lesgeven) (50 uur)

- Huiswerk

Zoals je ziet, besteden we veel aandacht aan de praktische uitoefening van yoga. Dit zal je helpen bij het ontwikkelen en uitoefenen van yoga. Daarnaast besteden we in deze opleiding aandacht aan 'de weg naar innerlijk geluk' zoals deze beschreven wordt in de Yoga Sutras van Patanjali en het achtvoudige pad, waaronder de yama's en niyama's. Hoewel deze wellicht uit de 2e eeuw voor Chr. stammen, zijn deze nog steeds actueel. 

Erkend

You are the Buddha is als yogaschool internationaal erkend door de Yoga Alliance volgens de nieuwe, verhoogde normen die vanaf 2023 voor alle yoga scholen gaan gelden. Na het succesvol afronden van de 200-uurs Yoga Teacher Training (YTT) ontvang je je certificaat. Met dit certificaat kun je je registreren bij de Yoga Alliance en krijg je internationale erkenning als RYT-200.

Voor jezelf of als beroep

Ongeveer 50% van de mensen die de training volgen, doen het voor zichzelf en 50% volgen de training om yoga docent te worden. Daarnaast is de training ook geschikt voor bestaande yogadocenten die hun kennis en beoefening van yoga willen verdiepen.

Hoofdpunten:

* Yin & Yang: vinyasa, hatha & yin yoga

* Hele training les van een E-RYT 500 docent 

* Totaal 20 lesdagen verdeeld over circa twee dagen per maand (buiten schoolvakantie) 

* Verbeteren van je eigen yoga practice (inclusief meditatie en ademhalingsoefeningen)

* Kleine groepsgrootte (5-10 personen)

* Diverse leuke en informatieve gastcolleges, bijvoorbeeld: zingen, ayurveda, fysiotherapie, osteopathie.

Vinyasa, hatha & yin

Yin en Yang zijn de taoïstische concepten die de twee relatieve eigenschappen beschrijven die in alles aanwezig zijn. Yin is meer intern, passief, verkoelend en neerwaarts. Terwijl Yang meer extern, dynamisch, opwarmend en opwaarts is. Door verschillende yogatechnieken te analyseren vanuit het perspectief van yin en yang, is het meest relevante aspect de elasticiteit van de betrokken weefsels. Yang-weefsels zoals spieren zijn meer met vocht gevuld, zachter en elastischer; yin weefsels zoals bindweefsel (ligamenten, pezen en fascia) en botten zijn droger, harder en stijver. Lichaamsbeweging die zich richt op spierweefsel yang; oefening die zich richt op bindweefsel is yin.

De huidige YTT loopt van februari 2022 tot en met januari 2023. De volgende YTT zal van start gaan in het voorjaar van 2023. de prijs is €2750 exclusief boeken, betaling in termijnen is mogelijk. Wil je verzekerd zijn van plaatsing? Reserveer dan je inschrijving door de aanbetaling van €750 te doen via het online boekingssysteem.

 

Vragen? Neem dan contact met Marlies op en vraag om een persoonlijk gesprek.

 

 De trainingsdagen voor de 2022

yoga opleiding op station Breda zijn (zondagen):

 Mrt 6, 20
Apr 3, 10
Mei 15, 29
Jun 12, 26
Jul 3, 10
Aug —
Sept 4, 18
Okt 9, 23
Nov 6, 20
Dec 11 & 18

Jan 15 & 29, 2023

Reserve: Feb 12 & 26, 2023

 De trainingsdagen voor de 2023

yoga opleiding op station Breda zijn (zondagen):

Feb. 5, 19

 Mrt 5, 19
Apr 2, 16, 23
Mei 7, 14, 28
Jun 11, 25
Jul 2
Aug 27
Sept 10, 17
Okt 1, 8, 22
Nov 5, 19
Reserve: Dec 17 

Internationaal erkend

You are the Buddha is als yogaschool internationaal erkend door de Yoga Alliance volgens de nieuwe, verhoogde normen die vanaf 2024 voor alle yoga scholen gaan gelden.  Na het succesvol afronden van de 200-uurs Yoga Teacher Training (YTT) ontvang je je certificaat. Met dit certificaat kun je je registreren bij de Yoga Alliance en krijg je internationale erkenning als RYT-200.

Unknown.png