Yoga Teacher Training

200 uur, erkend door de Yoga Alliance

You are the Buddha is als yogaschool internationaal erkend door de Yoga Alliance volgens de nieuwe, verhoogde normen die vanaf 2023 voor alle yoga scholen gaan gelden. Na het succesvol afronden van de 200-uurs Yoga Teacher Training (YTT) ontvang je je certificaat. Met dit certificaat kun je je registreren bij de Yoga Alliance en krijg je internationale erkenning als RYT-200. Lees hier meer over deze training. 

86155111-431D-46DB-BA0C-84C7A091530A.jpe

In Breda

Station Breda

De huidige YTT loopt van februari 2021 - januari 2022.

De volgende YTT gaat van start in januari 2022 en zal eindigen in december 2022.

Lees meer over deze opleiding hieronder

Yoga Mat and Straps

Op locatie

Erkende opleiding

Zou je een yoga teacher training willen aanbieden, dan doe ik dat graag voor je. Dit kan bijvoorbeeld verspreid over het jaar in een yogastudio in Nederland, of aaneengesloten drie weken (bijvoorbeeld in het buitenland). Neem contact met mij op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. 

Heb je interesse in de training op station Breda, of op locatie?

 
86155111-431D-46DB-BA0C-84C7A091530A.jpe

YOGA DOCENTEN OPLEIDING

Meer zelfvertrouwen en gelukkiger

Een van de doelen van de 200-urige yoga teacher training is om vertrouwen te wekken voor de intelligentie van het lichaam, door een practice aan te moedigen die geworteld is in zelfbewustzijn en zelfzorg. Deze benadering kalmeert de geest, stimuleert het lichaam, stimuleert het hart en cultiveert vertrouwen in jezelf - een sleutelprincipe van You are the Buddha.

Terwijl de beoefening van yoga helpt met het verbeteren van je flexibiliteit, het versterken van je spieren, het verbeteren van je houding, verminderen van je stress, en verbeteren van je lichamelijke fitness; Yoga Alliance Yoga Teacher training programma's voegen daar de basisvaardigheden om les te kunnen geven en professionaliteit aan toe. Studenten rapporteren dat ze meer zelfvertrouwen ervaren en gelukkiger zijn.

Inhoud

Het gaat er in de training om dat je begrijpt waar yoga over gaat & de kunst en wetenschap van het sequencen van een yoga practice.

Onderwerpen die aan bod zullen komen tijdens de training, zijn:

- Techniek, training en beoefening van yoga (geschiedenis, houdingen, energie lichaam en meditatie) (75 uur)

- Anatomie,  fysiologie en biomechanica (30 uur)

- Yoga Humanities (religie, cultuur en historie) (30 uur)

- Professionele vaardigheden (lesgeefmethode, professionele ontwikkeling, oefenen in lesgeven) (50 uur)

- Huiswerk

Zoals je ziet, besteden we veel aandacht aan de praktische uitoefening van yoga. Dit zal je helpen bij het ontwikkelen en uitoefenen van yoga. Daarnaast besteden we in deze opleiding aandacht aan 'de weg naar innerlijk geluk' zoals deze beschreven wordt in de Yoga Sutras van Patanjali en het achtvoudige pad, waaronder de yama's en niyama's. Hoewel deze wellicht uit de 2e eeuw voor Chr. stammen, zijn deze nog steeds actueel. 

Erkend

You are the Buddha is als yogaschool internationaal erkend door de Yoga Alliance volgens de nieuwe, verhoogde normen die vanaf 2023 voor alle yoga scholen gaan gelden. Na het succesvol afronden van de 200-uurs Yoga Teacher Training (YTT) ontvang je je certificaat. Met dit certificaat kun je je registreren bij de Yoga Alliance en krijg je internationale erkenning als RYT-200.

Voor jezelf of als beroep

Ongeveer 50% van de mensen die de training volgen, doen het voor zichzelf en 50% volgen de training om yoga docent te worden. Daarnaast is de training ook geschikt voor bestaande yogadocenten die hun kennis en beoefening van yoga willen verdiepen

Hoofdpunten:

* Vinyasa & yin yoga

* Hele training les van een E-RYT 500 docent 

* Totaal 20 zaterdagen verdeeld over twee zaterdagen per maand (buiten schoolvakantie) 

* Verbeteren van je eigen yoga practice

* Diverse leuke en informatieve gastcolleges, zoals: ayurveda, fysiotherapie, osteopathie.

Vinyasa & yin

Yin en Yang zijn de taoïstische concepten die de twee relatieve eigenschappen beschrijven die in alles aanwezig zijn. Yin is meer intern, passief, verkoelend en neerwaarts. Terwijl Yang meer extern, dynamisch, opwarmend en opwaarts is. Door verschillende yogatechnieken te analyseren vanuit het perspectief van yin en yang, is het meest relevante aspect de elasticiteit van de betrokken weefsels. Yang-weefsels zoals spieren zijn meer met vocht gevuld, zachter en elastischer; yin weefsels zoals bindweefsel (ligamenten, pezen en fascia) en botten zijn droger, harder en stijver. Lichaamsbeweging die zich richt op spierweefsel yang; oefening die zich richt op bindweefsel is yin.

Trainingsdagen: voor de 2021 training op station Breda

Vanwege de lockdown zijn we online met halve dagen training gestart. Zodra het mag, zullen we elkaar weer in de studio ontmoeten. We hebben een 'online exemption' van de Yoga Alliance hiervoor.
Feb 13, 20, 27
Mrt 6, 13, 20, 27
Apr 10, 24
Mei 15, 29
Jun 12, 26
Jul 10, 17
Aug —
Sept 11, 25
Okt 9, 16
Nov 13, 27
dec 11 & 18

Reserve: 15 & 29 januari 2022


De prijs is €2500, betaling in termijnen is mogelijk.

Interesse? Neem dan contact met Marlies op.

Namaste, Marlies

 

Internationaal erkend

You are the Buddha is als yogaschool internationaal erkend door de Yoga Alliance volgens de nieuwe, verhoogde normen die vanaf 2023 voor alle yoga scholen gaan gelden.  Na het succesvol afronden van de 200-uurs Yoga Teacher Training (YTT) ontvang je je certificaat. Met dit certificaat kun je je registreren bij de Yoga Alliance en krijg je internationale erkenning als RYT-200.

Unknown.png