top of page
Rama.JPG

Rama

Namaste!

Ik ben Rama, oorspronkelijk afkomstig uit het prachtige Nepal. Mijn yogareis begon ongeveer tien jaar geleden. Aanvankelijk was het een fysieke verkenning, maar al snel besefte ik dat yoga ook een pad naar innerlijke kracht en harmonie was.

 

In 2020 verhuisde ik naar Nederland om samen te zijn met mijn Nederlandse partner. Gedurende die eerste jaren heb ik de Nederlandse taal en cultuur omarmd, en heb ik me aangepast aan de unieke Nederlandse levenswijze.

 

Mijn opleiding tot yogadocent heb ik in Nepal voltooid. Daar had ik de eer om mijn passie en expertise te delen met vele studenten. Bovendien ben ik getraind in Reiki-genezing, een holistische benadering die het welzijn bevordert door de levensenergie in balans te brengen.

 

Momenteel verdiep ik me in Pralaya Yoga via een intensieve 300-uurs cursus. Deze vorm van yoga focust zich op het aansterken van zwakke spieren en het losmaken van bindweefsel, met een speciale aandacht voor therapeutische toepassingen.

 

Yoga is vooral gebaseerd op de leer van Buddha. Buddha is in de vijfde eeuw voor Christus geboren als prins Siddhartha Gautama in Lumbini, Nepal. Zijn vader was de koning van een klein rijk aan de voet van de Himalaya. Toen hij ouder was ging hij opzoek naar zichzelf en door veel meditatie kreeg hij verlichting van de geest en is hij de Buddha (de ontwaakte) geworden. Er is een sterke spirituele en filosofische verbinding tussen yoga en het Boeddhisme voor Meditatie, Ethiek, Zelfreflectie en Mindfulness. 

 

Nepal is het land van het Hindoeïsme en Boeddhisme en is sterk verbonden met yoga vanwege zijn historische, geografische en spirituele betekenis. Nepal heeft een diepgewortelde spirituele historie, die sterk verweven is met de samenleving en de cultuur van het land. 

 

Ook is er een diepe spirituele en historische link tussen yoga, de god Shiva en het Himalaya-gebergte. In de Hindoeïstische traditie wordt Shiva vaak beschouwd als de oorspronkelijke yogi of Adi Yogi. Zijn Yogakennis is het begin van de yogatraditie en meditatie.

 

Ik ben vereerd om mijn yogakennis en meditatietechnieken te delen met de Nederlandse gemeenschap. Mijn samenwerking met "You are the Buddha" en het geweldige team, met name Marlies, voelt als thuis. Hoewel ik het liefst lesgeef in het Engels, kan ik ook vloeiend communiceren in het Nederlands.

Hatha Yoga Flow, Power Yoga

Hatha Yoga flow 

Hatha flow yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij houdingen uitgevoerd worden op het ritme van de ademhaling. Hierdoor ontstaat een 'flow', die zorgt voor dynamiek en voor geestelijke rust tegelijkertijd. Het effect van regelmatig beoefenen van deze les maakt je sterker en soepeler.

Power yoga 

Power Yoga is een actieve, behoorlijk fysieke vorm van yoga. Het is een yoga vorm die is afgeleid van Ashtanga Yoga en vinyasa yoga. Power Yoga is vooral geschikt voor de Yogi die zich graag met het lichamelijke deel van de Yoga bezighouden. Power yoga is voor iedereen die op een krachtige manier wil werken aan de balans tussen lichaam en geest.

bottom of page