top of page
Meditation Class

yoga
voor gezondheid en welzijn

"Yoga is makkelijker te doen dan je zou denken. Foto's van geavanceerde yogahoudingen kunnen je intimideren, met hun zwaartekracht tartende houdingen en pretzel-achtige verdraaiingen. Basisyoga is echter voor bijna iedereen toegankelijk en kan zelfs in een stoel worden gedaan. Sterker nog, hoe meer fysieke beperkingen je hebt, hoe belangrijker het voor je kan zijn om yoga te proberen, met zijn vele voordelen." (bron: Harvard).

"Yoga is meer dan alleen een workout - het is eigenlijk een combinatie van vier componenten: houdingen (zoals boomhouding), ademhalingsoefeningen, diepe ontspanning en meditatie die je gezondheid op veel verschillende niveaus kunnen transformeren. 

 

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat tot 90% van de doktersbezoeken verband houden met stressgerelateerde problemen? Daarom is yoga zo'n perfecte remedie. Het is het enige hulpmiddel dat tegelijkertijd stress loslaat en tegelijkertijd kracht, balans, flexibiliteit en algehele gezondheid verbetert. Geen enkele pil heeft de kracht om zoveel aspecten van je leven in één keer te verbeteren.

 

En de meditatiecomponent van yoga kan zelfs helpen om het begin van de ziekte van Alzheimer uit te stellen en leeftijdsgerelateerde achteruitgang van het geheugen te bestrijden. In feite doet yoga zoveel voor je gezondheid, studies tonen aan dat mensen die yoga doen 43% minder medische diensten gebruiken en ergens tussen $ 640 en meer dan $ 25.000 per jaar besparen!"

 (bron: Harvard).

"Denk je dat je niet flexibel bent? Ik vind dat als je zegt dat je te stijf bent voor yoga, dat dat net zoiets is als zeggen dat je te vies bent om te douchen" (Marlies).

"De term "vechten of vluchten" wordt ook wel de stressreactie genoemd. Het is wat het lichaam doet als het zich voorbereidt om gevaar het hoofd te bieden of te vermijden. Wanneer het op de juiste manier wordt aangeroepen, helpt de stressreactie ons om veel uitdagingen aan te gaan. Maar problemen beginnen wanneer deze reactie voortdurend wordt uitgelokt door minder gewichtige, dagelijkse gebeurtenissen, zoals geldproblemen, files, zorgen over het werk of relatieproblemen.

 

Gezondheidsproblemen zijn een gevolg. Een goed voorbeeld is hoge bloeddruk, een belangrijke risicofactor voor hartaandoeningen. De stressreactie onderdrukt ook het immuunsysteem, waardoor de vatbaarheid voor verkoudheid en andere ziekten toeneemt. Bovendien kan de opbouw van stress bijdragen aan angst en depressie. We kunnen niet alle bronnen van stress in ons leven vermijden, en dat zouden we ook niet willen. Maar we kunnen gezondere manieren ontwikkelen om erop te reageren. De ontspanningsreactie is een toestand van diepe rust die op vele manieren kan worden opgewekt, waaronder meditatie, yoga en progressieve spierontspanning."

(Bron: Harvard)

Soorten Yoga

Bij Yoga Academy You are the Buddha worden er diverse soorten yogalessen gegeven, zoals: yin yoga, hatha yoga, en vinyasa yoga. In dit blog kun je meer lezen de verschillende soorten yoga.

Yoga: Classes
bottom of page