Meditation Class

Yoga

Flexibiliteit, kracht en rust

Geïntimideerd door yoga? Je bent niet de enige. Wil je niet buigen in de vorm van een krakeling? Denk je dat je niet flexibel bent? Ben je bang voor de neerwaartse hond? Maak je geen zorgen - yoga is meer dan je lichaam in vreemde vormen draaien. En dat betekent dat iedereen het kan proberen.

Als ik nieuwe yogastudenten ontmoet, zeggen ze vaak zoiets als dit:


'Ik kan geen yoga doen omdat ik mijn tenen niet eens kan aanraken!'


"Ik heb geen enkele flexibiliteit, dus ik kan die downdog niet doen of hoe je het ook noemt."


Denken dat je flexibel moet zijn, is een veel voorkomende misvatting over yoga. De waarheid is dat yoga een eeuwenoude oefening is die veel verschillende elementen omvat die verder gaan dan de houdingen waarmee je misschien bekend bent. De meeste yogalessen richten zich ook op je ademhaling, mindset en algeheel welzijn. Dat maakt yoga tot een beoefening waar iedereen echt van kan profiteren - ongeacht hoe oud je bent, in welke vorm je bent of welke fysieke uitdagingen je hebt.

1. Begin met de ademhaling

De basis van yoga is een diepe, gelijkmatige ademhaling. De reden: je adem verbindt je lichaam en geest. Hier is een voorbeeld van hoe het werkt: stel dat u in een werkvergadering zit en dat het niet goed gaat. Misschien worden deadlines niet gehaald of beschik je niet over voldoende middelen. Je voelt dat je nek en schouders zich spannen en die spanning kan in je kaak terechtkomen of hoofdpijn veroorzaken. Dit is het perfecte moment om yoga te beoefenen - gewoon door te ademen.

Neem even de tijd terwijl je in de vergadering zit om je ademhaling te observeren. Misschien adem je snel of houd je je adem in. Probeer bij elke inademing en uitademing de ademhaling voorzichtig te verlengen. Het kan helpen om stil tot vier te tellen als je inademt, en af ​​te tellen vanaf vier als je uitademt.

Verleng je ademhalingen geleidelijk tot vijf tellen bij het inademen en uitademen. Dit zal je lichaam vertellen: "Hé, alles is in orde hier - je kunt ontspannen." Je hartslag zal vertragen en je nek, schouders en kaak zullen beginnen te ontspannen.

2. Ga terug naar de basis

Als je foto's en video's van yoga ziet, zie je waarschijnlijk de meest gecompliceerde houdingen die worden uitgevoerd door ervaren yogadocenten. Maar de schoonheid van yoga zit in de basis. Zorg voor een sterke basis van bewegingen die je met rust en gemak kunt uitvoeren. Enkele basishoudingen om mee te beginnen zijn onder meer de child's pose, de cat/cow, de mountain pose, de warriors, de bridge en de tree pose.

Denk eraan om je ademhaling te oefenen terwijl je de yogahoudingen uitprobeert. Het moet gemakkelijk zijn om te ademen terwijl je de houdingen doet. Als je goed kunt ademen, weet je dat je in de beste positie voor je bent. Kijk, terwijl je jezelf uitdaagt, welke voordelen je opmerkt - fysiek, mentaal of emotioneel.

3. Probeer een les


Werken met een docent kan een geweldige ondersteuning zijn als je nieuw bent met yoga, ongeacht je fitnessniveau. Een leraar kan ook een geweldige hulpbron zijn om andere aspecten van yoga buiten de houdingen te onderzoeken. Hier zijn tips voor het vinden van de juiste les:

Overweeg verschillende soorten lessen. Er zijn veel verschillende yogastijlen, waaronder (respectievelijk van intensief naar rustig): power yoga, vinyasa yoga, hatha yoga, yin yoga en restorative yoga. Lees de lesbeschrijvingen in het lesrooster in Momoyoga.

Luister naar je lichaam. Als je de les verlaat met een gevoel van down, gestrest of weinig energie, is die les misschien niet de beste keuze voor jou. Blijf ontdekken. Probeer een andere yogastijl totdat je de klas ontspannen en verjongd verlaat.


4. Thuis proberen:

Ontspan met yoga door deze experimenten uit te proberen.

Probeer de child's pose, een basis yoga-stretch die zorgt voor ontspanning en helpt bij het verlichten van rugpijn. Begin op uw handen en knieën op de grond in een "tafelblad" -positie, houd je handen op de grond en beweeg je heupen naar achteren zodat je billen op je hielen zitten.

Verleng je ademhaling voorzichtig terwijl je je in- en uitademing gelijkmatig houdt. Tel tot vier terwijl je inademt. Pauzeer en tel tot vier terwijl je uitademt. Terwijl je lichaam ontspant, kun je de telling uitbreiden tot vijf of zes bij het inademen en uitademen.


Laat het me weten als dit je eerste les wordt. Leg uit waar je naar op zoek bent en bespreek eventuele zorgen of zorgen. Mocht je vragen hebben, neem dan contact met mij op.