Yoga en mindfulness voor Long-COVID

Start: eind 2022

Zet jezelf met Yoga weer op de rit na COVID!

Heb jij na het doorleven van COVID-19 of door de langdurige maatregelen klachten opgelopen, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, conditieverlies, concentratieproblemen, moeite met prikkels, geheugenproblemen, langdurig verlies van reukvermogen, depressie of vergeetachtigheid?

Je bent echt niet de enige, veel mensen hebben hier last van.

Yoga op rotsen

Onderzoek

In samenwerking met Gemeente Breda, Fysiotherapie praktijk Monne, Huisartsenpraktijk Muskee,  en de Vereniging Yogadocenten Nederland, gaat 'You are the Buddha' onderzoeken of yoga en mindfulness verlichting van klachten kan bieden aan long COVID patiënten. We zijn op zoek naar deelnemers voor dit programma. Meer informatie volgt snel!

Yoga en mindfulness voor Long-COVID

Wij bieden je begeleiding om jezelf te herpakken en stap voor stap weer op te bouwen. In september start You are the Buddha hiervoor een specifiek programma gericht op geestelijk en lichamelijk herstel, het opbouwen van vitaliteit en weerbaarheid en het hervinden van een algeheel gevoel van welzijn. 

Mijn inspiratie voor het programma

Sinds de komst van COVID-19  kunnen we nu na 2 jaar stellen dat de impact die dit gemaakt heeft op de mens en ons gestel meer inzichtelijk is geworden. Niet alleen de gevolgen van de ziekte zelf, maar van alles er omheen, zoals angst, stress, sociaal isolement en niet of onvoldoende bewegen. Omdat lichaam en geest niet los van elkaar gezien kunnen worden, zijn beide aspecten in yoga verenigd.

 

Inhoud yogaprogramma

Het traject bestaat uit een of meer reeksen van 10 wekelijkse bijeenkomsten. In het programma komen o.a. de volgende onderdelen aan bod:

- het stimuleren van lichaamsbewustzijn en het voelen van fysieke grenzen;

- het leren omgaan met de eigen belastbaarheid vanuit ontspanning;

- het reduceren van stress; yoga brengt het sympathische zenuwstelsel in balans met het parasympatische zenuwstelsel;

- het aanleren van een goede ademhaling en het behouden van een goede adem tijdens bewegen;

- het ontwikkelen van balans, en het behouden van energie

- indien van toepassing: reuktraining

 

Investering

Dit traject zal waarschijnlijk tegen gereduceerd tarief worden aangeboden.

 

Locatie

You are the Buddha is gelegen binnen in het station van Breda, naast Starbucks. De lessen kunnen ook online plaatsvinden als naar de locatie komen (nog) niet lukt.

 

Meer informatie

Spreekt je dit aan en heb je interesse? Neem dan contact met ons op via: marlies@youarethebuddha.com of 06-51350547.

 

Start

Naar verwachting starten we in september met privesessies, groepssessies en/of online sessies.

 

Samenwerking

Dit traject wordt ondersteund door: Gemeente Breda, Huisartsenpraktijk Muskee en fysiotherapie praktijk Monne Zorg en Beweging.