top of page
y&M post COVID.png

yoga & mindfulness
groepslessen 

Welkom bij ons yogatherapie programma: groepslessen yoga & mindfulness

Speciaal ontworpen door Marlies Tobias, biedt ons Yogatherapie Programma een weg naar diep herstel en balans. Of je nu de dagelijkse stress wilt verminderen, herstelt van post-COVID klachten, burn-outklachten of andere chronische aandoeningen, dit programma is voor jou.

Internationaal erkend en geprezen

Ons programma heeft internationale erkenning gekregen en wordt geprezen op platforms zoals het SYR 2023-congres (Symposium on Yoga Research) bij Kripalu in Amerika. Deze erkenning bevestigt de kwaliteit en effectiviteit van ons aanbod wereldwijd.

Programma details

 • Locatie: Yoga Academy You Are The Buddha, sfeervol gevestigd in het station van Breda (naast Starbucks, in de voormalige Sissy Boy).

 • Inhoud: Elke sessie heeft een uniek thema en maakt gebruik van yogahoudingen, ademhalingstechnieken en mindfulness meditaties, zorgvuldig samengesteld om iedereen te accommoderen, ongeacht ervaring of capaciteit.

 

Dit programma is ontwikkeld op initiatief van Marlies Tobias, mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente Breda en in samenwerking met diverse partners.

Vernieuwd abonnementsmodel

Na zeven succesvolle periodes met 8-weekse series, stappen we over naar een flexibeler abonnementsmodel. Dit stelt ons in staat om de continuïteit van zorg en ondersteuning te bieden die onze deelnemers verdienen. Kies uit verschillende abonnementen en begin op elk moment met je therapie.

 

Hoe inschrijven?

1. Word lid van Yoga Academy You Are The Buddha:

 • Bezoek onze website en ga naar het lesrooster.

 • Klik op 'Nog geen lid?'' en maak een account aan.

2. Kies jouw abonnement:

 • Nadat je een account hebt aangemaakt, selecteer je onder 'abonnementen' jouw gewenste abonnement: 1 maand, 6 maanden of 12 maanden.

3. Schrijf je in voor de lessen:

 • Ga naar het lesrooster en kies je favoriete tijdstip: maandagavond van 18:30-19:30 of woensdagochtend van 11:00-12:00 uur.

 • Meld je aan voor de lessen die je wilt volgen. Als je iedere week op dezelfde dag mee wilt doen, kun je automatisch worden ingeschreven.

 

Nieuwe locatie

In het najaar van 2024 zullen we een nieuwe serie van ons Yogatherapie Programma aan te kondigen bij PMC Heusdenhout in Breda. Voor meer informatie, zie de flyer bij PMC of stuur een e-mail naar: secretariaat@fysiotherapieheusdenhout.nl.

 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Laat deze kans de eerste stap zijn op jouw pad naar welzijn en herstel. Heb je liever priveles? Neem dan contact op via e-mail.

 

Sluit je aan en ervaar de voordelen van continue, persoonlijke ondersteuning op je pad naar herstel en harmonie.

"Ik kan beter mijn grenzen herkennen en dat helpt. Ik leer ook wat ik belangrijk vind door voor en na de bijeenkomst de vragenlijst in te vullen." Diane (48)

Onderzoek:

“Wellicht is yoga het enige hulpmiddel dat we hebben dat tegelijkertijd kracht, balans en flexibiliteit verbetert, terwijl het helpt om negatieve zelfpraat, stress door deadlines, financiële problemen, relatieproblemen en andere problemen te reduceren. Geen enkele pil heeft de kracht om zoveel aspecten van je leven tegelijk te verbeteren."​ (Harvard University)

Yoga is een psychosomatische benadering die fysieke, mentale, emotionele en spirituele kracht en verbinding vergroot. Yogabeoefening verbetert de aangeboren immuniteit en geestelijke gezondheid, dus het kan worden gebruikt als aanvullende therapie bij de behandeling van COVID-19, namelijk de post-COVID-19-aandoening. (Yoga for COVID-19: An ancient practice for a new condition)

Het leert mij in ieder geval manieren om meer (innerlijke) rust te creëren in de dagelijkse 'ratrace' van ict - projecten waar niet echt plaats is voor 'zieken'. Piet (61)

 

Wat kun je verwachten?

Elke week focust ons programma op een specifiek thema, variërend van fysieke kracht tot emotioneel bewustzijn. De sessies omvatten yogahoudingen, ademhalingstechnieken en mindfulness meditaties, aangepast aan ieders capaciteiten.

"Het yogamoment is vrijwel het enige moment dat mijn hoofd even uit kan. Ik kom echt even tot rust." -Monique (29)

 

Voordelen van Ons Programma:

 • Ontspanning: Meditatie en zachte oefeningen bevorderen een kalme geest en lichaam.

 • Bewustwording: Luisteren naar het lichaam en respecteren van eigen grenzen.

 • Ademhalingsondersteuning: Pranayama-ademhalingsoefeningen verbeteren de ademhalingscapaciteit.

 • Emotionele Ondersteuning: Tools voor stress- en angstmanagement.

 • Mindfulness: Verbeteren van mentale helderheid en focus.

 • Complementair aan Behandelingen: Ondersteunend naast andere therapieën.

 • Gemeenschap: Een steunende en verbindende groepsdynamiek.

 • Zelfzorg: Integratie van vaardigheden in het dagelijks leven​

"Ik ervaar Marlies als een heel prettig persoon om dit te geven. Je bent ondersteunend zonder de zwaarte in te gaan, heel vriendelijk en uitnodigend. Je lach werkt aanstekelijk, ik krijg er zelf ook een glimlach van."  Brenda (24)

Gebaseerd op bewezen theorieën:

Ons programma leunt op de Polyvagaal Theorie, Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR), het Biopsychosociale Model, en de diepe lagen van yogafilosofie. Deelnemers ervaren verlichting van klachten zoals vermoeidheid en depressie, en een toename in levensvreugde.

"Het programma brengt mij veel meerwaarde door begeleid aandacht te besteden aan ontspanning, ademhaling, houding, mind en daardoor beter even te kunnen ontspannen en te resetten. Daarnaast prettige groep om ervaringen mee uit te wisselen en steun van te ervaren." Petra (55)

Doe mee:

Meld je vandaag nog aan voor dit transformatieve programma. Of je nu worstelt met de nasleep van COVID-19 of simpelweg verlangt naar meer evenwicht in je leven, ons programma biedt de gereedschappen en begeleiding die je nodig hebt op jouw pad naar welzijn. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Breda en onze partners, waaronder Fysiotherapiepraktijk Monne Zorg en Beweging, PMT Breda en Huisartsenpraktijk Belcrum.

 

Ontdek met Yoga Academy 'You are the Buddha' hoe krachtig en helend yoga kan zijn. Volg ons voor updates en deel jouw ervaringen met onze gemeenschap. Samen op weg naar herstel en balans.

"Ik het ruim 10 jaar ervaring met yoga. Tot op heden is Marlies mijn meest favoriete docent." (Ilse (55)

bottom of page