top of page

Yoga en mindfulness bij long COVID

Wat houdt het post COVID yoga & mindfulness programma in?

Gedurende dit programma helpen wij je stap voor stap jouw vitaliteit, weerbaarheid en algehele gevoel van welzijn te hervinden. Niet alleen de gevolgen van de ziekte zelf, maar van alles er omheen. Zoals het reduceren van gevoelens van angst, stress, sociaal isolement en onvoldoende beweging. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gedurende het programma ervaar je hoe yoga & mindfulness lichaam én geest versterken. 

y&M post COVID.png

Harvard University 

“Wellicht is yoga het enige hulpmiddel dat we hebben dat tegelijkertijd kracht, balans en flexibiliteit verbetert, terwijl het helpt om negatieve zelfpraat, stress door deadlines, financiële problemen, relatieproblemen en andere problemen te reduceren. Geen enkele pil heeft de kracht om zoveel aspecten van je leven tegelijk te verbeteren."​

 

Wat kun je verwachten?

Het traject bestaat uit wekelijkse bijeenkomsten met andere patiënten. Gedurende het traject werken we aan zowel lichamelijke als geestelijke heling. Mindful yoga en meditatie helpen de structuur en functie van het lichaam verbeteren, wat het genezingsproces kan ondersteunen. 

 

Gedurende de bijeenkomsten oefenen we met:

- luisteren naar je lichaam, zodat je grenzen beter aanvoelt. 

- omgaan met je eigen belastbaarheid, zodat je herkent wat jouw lichaam aankan.

- hoe je een gevoel van stress kunt reduceren, zodat je leert ontspannen. 

- wat een goede ademhaling inhoudt; zodat je dit ook tijdens inspanning vasthoudt.

- hoe je een voor jou goede balans ontwikkelt, zodat je jouw energie beter behoudt.

- indien van toepassing: reuktraining, zodat je langzaamaan weer geuren waarneemt.

​ 

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats op de Yoga Academy van You are the Buddha, in het station van Breda, naast Startbucks. bij fysiotherapiepraktijk Monne in Breda en bij Paramedisch Centrum Heusdenhout. 

Het programma

You are the Buddha ontwikkelde onder meer met financiële steun van Gemeente Breda het post COVID Yoga & mindfulness  programma met als doel de  klachten te verlichten van mensen met long COVID klachten. Ondersteunende partners hierin zijn: Fysiotherapie praktijk Monne, Huisartsenpraktijk Belcrum en de Vereniging Yogadocenten Nederland. Het programma richt zich op het reduceren van langdurige klachten zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, depressie of vergeetachtigheid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mindfulness en yoga kunnen leiden tot een significante verbetering voor mensen met chronische pijn en gevoelens van neerslachtigheid. 

Aanmelding

Deelnemers mogen gratis meedoen met deze speciale yoga & mindfulness bijeenkomsten. Mid februari starten we met een intake gesprek. Daarna volgen negen bijeenkomsten met meerdere deelnemers. Bij de bijeenkomsten oefenen we met yoga & mindfulness en vul je tussentijds een korte vragenlijst in. Wil je deelnemen aan dit programma? We starten in februari 2023, aanmelden is al mogelijk!

Voor vragen en aanmelding kun je een email sturen naar: marlies@youarethebuddha.com

bottom of page