top of page
y&M post COVID.png

yogatherapie
yoga & mindfulness

Welkom bij ons Yoga en Mindfulness Programma, speciaal ontworpen voor iedereen die zoekt naar een dieper herstel en meer evenwicht in hun leven. Dit programma is ideaal voor personen die herstellen van post-COVID klachten of iedereen die de drukte van het dagelijks leven wil balanceren met momenten van rust en zelfzorg.

 

Internationaal Erkend en Geprezen

Ons programma heeft internationaal aanzien verworven en wordt erkend op vooraanstaande platforms, zoals het SYR 2023-congres (Symposium on Yoga Research) bij Kripalu in Amerika. Deze erkenning bevestigt de kwaliteit en effectiviteit van ons aanbod op wereldwijd niveau.

Programma Details:

 • Duur:  8 weken, voor slechts €125

 • Locatie: Yoga Academy You are the Buddha, makkelijk bereikbaar in ons sfeervolle centrum binnenin station Breda (naast Starbucks, in de voormalige Sissy Boy).

 • Inhoud: Elke sessie focust op een uniek thema, waarbij we gebruikmaken van yogahoudingen, ademhalingstechnieken, en mindfulness meditaties. Deze zijn zorgvuldig samengesteld om iedereen, ongeacht ervaring of capaciteit, te accommoderen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om je in te schrijven. Laat deze kans de eerste stap zijn op jouw pad naar welzijn en herstel. Lees hier meer over dit programma.

"Ik kan beter mijn grenzen herkennen en dat helpt. Ik leer ook wat ik belangrijk vind door voor en na de bijeenkomst de vragenlijst in te vullen." Diane (48)

Onderzoek:

“Wellicht is yoga het enige hulpmiddel dat we hebben dat tegelijkertijd kracht, balans en flexibiliteit verbetert, terwijl het helpt om negatieve zelfpraat, stress door deadlines, financiële problemen, relatieproblemen en andere problemen te reduceren. Geen enkele pil heeft de kracht om zoveel aspecten van je leven tegelijk te verbeteren."​ (Harvard University)

Yoga is een psychosomatische benadering die fysieke, mentale, emotionele en spirituele kracht en verbinding vergroot. Yogabeoefening verbetert de aangeboren immuniteit en geestelijke gezondheid, dus het kan worden gebruikt als aanvullende therapie bij de behandeling van COVID-19, namelijk de post-COVID-19-aandoening. (Yoga for COVID-19: An ancient practice for a new condition)

Het leert mij in ieder geval manieren om meer (innerlijke) rust te creëren in de dagelijkse 'ratrace' van ict - projecten waar niet echt plaats is voor 'zieken'. Piet (61)

 

Wat kun je verwachten?

Elke week focust ons programma op een specifiek thema, variërend van fysieke kracht tot emotioneel bewustzijn. De sessies omvatten yogahoudingen, ademhalingstechnieken en mindfulness meditaties, aangepast aan ieders capaciteiten.

"Het yogamoment is vrijwel het enige moment dat mijn hoofd even uit kan. Ik kom echt even tot rust." -Monique (29)

 

Voordelen van Ons Programma:

 • Ontspanning: Meditatie en zachte oefeningen bevorderen een kalme geest en lichaam.

 • Bewustwording: Luisteren naar het lichaam en respecteren van eigen grenzen.

 • Ademhalingsondersteuning: Pranayama-ademhalingsoefeningen verbeteren de ademhalingscapaciteit.

 • Emotionele Ondersteuning: Tools voor stress- en angstmanagement.

 • Mindfulness: Verbeteren van mentale helderheid en focus.

 • Complementair aan Behandelingen: Ondersteunend naast andere therapieën.

 • Gemeenschap: Een steunende en verbindende groepsdynamiek.

 • Zelfzorg: Integratie van vaardigheden in het dagelijks leven​

"Ik ervaar Marlies als een heel prettig persoon om dit te geven. Je bent ondersteunend zonder de zwaarte in te gaan, heel vriendelijk en uitnodigend. Je lach werkt aanstekelijk, ik krijg er zelf ook een glimlach van."  Brenda (24)

Gebaseerd op bewezen theorieën:

Ons programma leunt op de Polyvagaal Theorie, Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR), het Biopsychosociale Model, en de diepe lagen van yogafilosofie. Deelnemers ervaren verlichting van klachten zoals vermoeidheid en depressie, en een toename in levensvreugde.

"Het programma brengt mij veel meerwaarde door begeleid aandacht te besteden aan ontspanning, ademhaling, houding, mind en daardoor beter even te kunnen ontspannen en te resetten. Daarnaast prettige groep om ervaringen mee uit te wisselen en steun van te ervaren." Petra (55)

Doe mee:

Meld je vandaag nog aan voor dit transformatieve programma. Of je nu worstelt met de nasleep van COVID-19 of simpelweg verlangt naar meer evenwicht in je leven, ons programma biedt de gereedschappen en begeleiding die je nodig hebt op jouw pad naar welzijn. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Breda en onze partners, waaronder Fysiotherapiepraktijk Monne Zorg en Beweging, PMT Breda en Huisartsenpraktijk Belcrum.

 

Ontdek met Yoga Academy 'You are the Buddha' hoe krachtig en helend yoga kan zijn. Volg ons voor updates en deel jouw ervaringen met onze gemeenschap. Samen op weg naar herstel en balans.

"Ik het ruim 10 jaar ervaring met yoga. Tot op heden is Marlies mijn meest favoriete docent." (Ilse (55)

bottom of page