A68DC4CB-7B66-4623-9034-6A184937A79E.jpe

108 Zonnegroeten

Yoga Challenge

Een echte yogathon, een challenge, een uitdaging!!! Raak je corona-kilo's kwijt en maak zoveel zonnegroeten als je wilt. Het mooie is dat je de zonnegroeten op je handdoek of mat uitvoert en dat niemand weet hoeveel je er hebt gedaan. De uitvoering van 108 zonnegroeten is uitdagend. Het is geen probleem als je er minder doet. Er zijn twee varianten waar je uit kunt kiezen en er zullen opties worden geboden om het makkelijker te maken. Je wordt aangemoedigd naar je lichaam te luisteren, je eigen aanpassingen te maken en om rust te nemen als je dat nodig hebt. 


Livemuziek
Het wordt een heel speciale ervaring, met live muziek van Wim Dictus en Hubert Aanraadt die ons letterlijk en figuurlijk laten “floaten” op hun muziek! Een ervaring die je niet wilt missen.

Yoga
Deze oefening zal je helpen om de zonnegroet uit je hoofd te leren zodat je deze thuis (of waar je dan ook bent) kunt uitvoeren. Zonnegroeten zijn een serie houdingen die elkaar opvolgen. Ze helpen het lichaam krachtiger en flexibeler te maken en de flow van energie helpt je in balans te zijn. Door de serie houdingen zo vaak achter elkaar uit te voeren, leer je om je ademhaling en je beweging met elkaar te synchroniseren. Dit heeft als resultaat dat je gedurende de uitvoering van de zonnegroeten heel goed adem haalt en dat je je heel lekker zult voelen.

Flow
Door het herhalen van deze serie bewegingen, kom je in een heerlijke flow, een meditatie in beweging; de bewegingen lijken vanzelf te gaan. Je mag ze in je eigen tempo doen, of in de gezamenlijke flow.

108
Traditiegetrouw voeren we 108 keer de zonnegroet uit bij het wisselen van de seizoenen. 108 Is een symbolisch nummer in veel culturen en religiën, en in oude yoga teksten. Door 108 zonnegroeten te doen, groeten we de zon die ons levensenergie geeft. 
Een paar voorbeelden:
- Er zijn 108 kralen op een mala. 
- Sanskrietalfabet: Er zijn 54 letters in het Sanskrietalfabet. Elk heeft mannelijk en vrouwelijk, shiva en shakti. 54 keer 2 is 108.
- Tijd: Sommigen zeggen dat er 108 gevoelens zijn, waarvan 36 gerelateerd aan het verleden, 36 gerelateerd aan het heden en 36 gerelateerd aan de toekomst.
- Astrologie: er zijn 12 sterrenbeelden en 9 boogsegmenten die namsha's of chandrakala's worden genoemd. 9 keer 12 is gelijk aan 108. Chandra is maan en kala's zijn de divisies binnen een geheel.
- Planeten en huizen: in de astrologie zijn er 12 huizen en 9 planeten. 12 keer 9 is gelijk aan 108.
- Zon en aarde: de diameter van de zon is 108 keer de diameter van de aarde.
- Maan en aarde: de gemiddelde afstand van de maan tot de aarde is 108 keer de diameter van de maan. 


Uitvoering: 2 varianten
We starten met een korte meditatie, het zetten van een intentie waarna we samen starten met de uitvoering van kalme, meditatieve zonnegroeten. Door de zonnegroeten samen te doen helpen we elkaar om in de flow te blijven.
We sluiten af met wat stretches en een welverdiende shavasana.

Er zullen twee varianten worden aangeboden, een zonder lunges (de Egyptische variant) en een met lunges (milde variate op de zonnegroet B). De Egyptische variant zal worden aangeboden door Verona en de B-variant door Marlies en yoga docenten in opleiding. 

Voorbereiding
Wil je goed voorbereid zijn? Kom dan op zondag meedoen bij yoga in het park. Dan oefenen we de zonnegroet en kijken we samen hoe je deze kunt aanpassen aan jouw niveau.

Alle niveaus zijn welkom, van beginner tot en met gevorderde. Neem vrienden, vriendinnen, je partner, je kinderen en je hond mee. 

Inschrijven

In verband met Corona vraag ik je om van te voren online in te schrijven en je eigen spullen (mat etc.) mee te brengen. Inschrijven kan door je aan te melden via het lesrooster

Samenvatting
- Neem je eigen matje of handdoek mee, als je een matje wilt lenen graag van te voren aangeven
- We volgen het corona protocol 
- Beginners en gevorderden zijn welkom
- Lokatie: Breda centrum, Valkenbergpark, nabij het T-huis 
- Tijd: 10:00 uur - 12 uur

- Inschrijven via het online lesrooster
- Prijs: €10,- 
- Voorbereiding? Kom in Shape en doe op zondag mee met yoga in het park!