top of page
108 Zonnegroeten: Service
Yoga door de oceaan

108 Zonnegroeten

Yoga Challenge

Groet aan de zon

Yoga op de langste dag: 108 Zonnegroeten Yoga Challenge

 

Inschrijven voor een onvergetelijke ervaring van vloeiende bewegingen, verbonden ademhaling en de opkomende zon aan de horizon.

De zonnegroet, ook bekend als Surya Namaskar of Sun Salutations, is een opeenvolgende reeks van yoga houdingen die meestal worden uitgevoerd in synchronie met de ademhaling.

 

Bij elke seizoenswisseling komen we samen om zonnegroeten te maken. Of dit je eerste kennismaking is of je bent een doorgewinterde yogi, iedereen is welkom. Het mooie van deze uitdaging is dat je je eigen ritme en intensiteit bepaalt. Je doel kan zijn om 108 zonnegroeten te voltooien - een echte yogathon, een persoonlijke uitdaging! Je wordt aangemoedigd om naar je lichaam te luisteren, aanpassingen te maken zoals je wilt en rust te nemen wanneer nodig.

 

Samenvatting

  • Breng je eigen mat of handdoek mee (laat het ons weten als je een matje wilt lenen)

  • Zowel beginners als gevorderden zijn welkom

  • Live muziek door Wim Dictus en Hubert Aanraad met 'Floating on Sounds'

  • Locatie: Van Koolwijk park in Breda

  • Tijd: 19:30-21:30 uur

  • Inschrijven online

  • Prijs €15

 

 

 

 

 

 

Praktische details: 21 juni

19:30 uur: Welkom, uitleg en demonstratie van de zonnegroet

19:50-20:10 uur: Eerste serie van 27 zonnegroeten

20:15-20:25 uur: Tweede serie van 27 zonnegroeten

20:30-20:50 uur: Derde serie van 27 zonnegroeten

20:55-21:15 uur: Vierde serie van 27 zonnegroeten

21:15-21:30 uur: Cooling down en savasana

 

Gezondheidsvoordelen

Zonnegroeten versterken diverse spiergroepen, bevorderen flexibiliteit, verbeteren je houding en bevorderen je algehele welzijn. Elke houding richt zich op verschillende spiergroepen en kan zowel het fysieke zenuwstelsel als de energetische chakra's beïnvloeden.

 

Intentie / Sankalpa

Het uitvoeren van 108 zonnegroeten is een krachtige manier om je intenties te manifesteren. Met elke zonnegroet herhaal je je intentie in een meditatieve flow. Dit is een vruchtbare grond voor Sankalpa-beoefening, wat staat voor het idee dat je volledige toestemming hebt om jezelf te zijn en je hart te volgen.

 

Filosofie

Het uitvoeren van 108 Zonnegroeten brengt krachtige yogapraktijken samen zoals Bhakti (toewijding), Seva (onbaatzuchtige dienst), Tapas (discipline en passie), en Ishvara Pranidhana (overgave).

Voorbereiding

Om goed voorbereid te zijn, kom naar de yogalessen bij 'You are the Buddha'. We oefenen de zonnegroet en passen deze aan op jouw niveau."

Best Value

1x Yoga of pilates

€ 15,00

15

Losse les

3 maanden geldig

Registratieformulier
bottom of page