top of page
  • Foto van schrijverMarlies

De kracht van stilte: ontdekking van echt geluk binnenin

In onze onophoudelijk bewegende wereld, gevuld met het constante geluid van het dagelijks leven, lijkt het vinden van rust en geluk soms een ongrijpbare droom. Maar tijdens mijn recente studie aan de Vivekananda Yoga University, bracht H.R. Nagendra een diepgaand inzicht naar voren uit 'Ananda-Mimamsa', dat een nieuw licht wierp op de essentie van geluk.



Stilte als fundament van geluk


'Ananda-Mimamsa', geworteld in de vedas en upanishads, onthult dat ware geluk voortkomt uit de stilte diep binnenin ons. Dit gaat verder dan het eenvoudigweg ontbreken van externe ruis; het is een diepe, innerlijke rust die ons verbindt met onze essentie. In onze yoga-academie, 'You Are The Buddha', omarmen we deze wijsheid. We leren dat door minder te focussen op externe doelen en meer in te tunen op onze innerlijke wereld, we toegang krijgen tot een diepere vreugde en tevredenheid.



Dr. Soaji versterkte dit inzicht met een krachtige vraag: "Word ik beïnvloed door de omgeving, of ben ik verbonden met mezelf?" Deze vraag nodigt uit tot reflectie over onze interactie met de wereld rondom ons en het belang van innerlijke verbinding.



Meer dan fysieke stilte


Interessant is dat Dr. Soaji benadrukte dat "stilte" niet per se verwijst naar fysieke stilte. Het draait om een innerlijke kalmte, een vredige achtergrond, zelfs te midden van externe chaos. Dit concept biedt een pad naar zelfontdekking en groei, waarbij we leren onze innerlijke rust te bewaren in alle omstandigheden.



De weg naar innerlijke stilte


Onze reis naar deze innerlijke stilte begint bij yoga. Door bewust momenten te nemen om naar binnen te keren, onze gedachten zonder oordeel te observeren, en simpelweg in het moment 'te zijn', cultiveren we een staat van diepe innerlijke rust. Dit vereist geduld en oefening, maar de beloning is een onverstoorbare vrede en geluk, onafhankelijk van de wereld om ons heen.



Uitnodiging tot ontdekking


Bij 'Yoga Academy You Are The Buddha' nodigen we je uit om ons te vergezellen op deze reis naar binnen. Ontdek hoe stilte de sleutel kan zijn tot zelfinzicht en een duurzaam geluk dat niet wankelt door externe factoren. Samen kunnen we leren hoe we, ondanks het lawaai van het leven, een plek van kalmte en vreugde in onszelf kunnen vinden.



Stilte is meer dan de afwezigheid van geluid; het is de vredige verbinding met ons ware zelf. Begin samen met ons aan deze reis naar innerlijke rust en geluk, een reis die ons leert dat we, ongeacht de externe chaos, altijd terug kunnen keren naar de vredige stilte binnenin.



Laten we samen de diepte van onze innerlijke stilte verkennen en ontdekken hoe deze de sleutel vormt tot een leven vol vrede en geluk.



Marlies



13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page