top of page
  • Foto van schrijverMarlies

Het Echte Verhaal van Yoga: Meer dan Alleen Houdingen

🌟 Yoga: Een Reis van Verbinding en Ontdekking bij Vivekananda Yoga University 🌟


Hallo dierbare yogavrienden! Welkom op mijn blog waar ik mijn avontuur deel als masterstudent aan de Vivekananda Yoga University (VaYU). Mijn reis is pas begonnen, en ik neem jullie graag mee op deze 'reis'.Yoga: een reis van verbinding en harmonie

In de eerste les stond natuurlijk centraal: Wat is yoga? Yoga draait om 'verbinden of verenigen'. Het brengt lichaam, geest en ziel samen in harmonie en biedt een pad naar innerlijke rust en diep zelfinzicht. Deze wijsheid bevestigt dat yoga veel meer is dan enkel fysieke oefeningen; het is een levenslange reis van groei en zelfontdekking. Bij onze Yoga Academy 'You Are The Buddha' benaderen we yoga als een reis van innerlijke ontdekking. Elke ademhaling, elke beweging en elke houding nodigt ons uit dichter bij balans en zelfkennis te komen.


Wat yoga (niet) Is: ruimte voor humor

Mijn studie biedt diepe inzichten, maar leert me ook dat yoga ruimte biedt voor lichtheid en humor. Dus, laten we even lachen om wat yoga zeker niet is:

  1. Yoga is niet het scoren van likes met een #PretzelPose op Instagram. Hoewel, een goede stretch is het wel!

  2. Yoga is niet "ik mediteer, dus ik kan gedachten lezen." Soms zijn we gewoon aan het dagdromen over wat we straks gaan eten. Pizza, iemand?

  3. Yoga is geen evenwichtswedstrijd op één been. Maar een beetje balans in het leven is zo slecht nog niet.

  4. Yoga is niet exclusief voor de 'zen' mensen. Het is er voor iedereen die harmonie zoekt, of je nu een kalm type bent of juist barst van de energie.

Bij 'You Are The Buddha' nemen we yoga serieus, maar onszelf? Dat niet altijd. Yoga is een prachtige reis van zelfontdekking, balans en ja, ook humor.


Afsluiting

Ik kijk ernaar uit om deze reis samen met jullie voort te zetten, om te ontdekken wat yoga ons te bieden heeft en om samen te genieten van de lichtheid die het leven biedt. Deel jouw grappige 'yoga is niet...' momenten met #YouAreTheBuddha. Laten we onthouden: soms is een lach net zo heilzaam als een diepe zucht!


Namasté, Marlies


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page