top of page

Stap 1: "Sluit je ogen en kijk naar binnen" - De Kracht van de Mind-Body Connectie

Welkom, lieve yogavrienden, op een plek waar we samen de diepten van yoga verkennen en ontdekken. Deze week wil ik een bijzondere ervaring van mijn studie aan de Vivekananda Yoga University (VaYU) met jullie delen, een les die niet alleen mijn begrip van yoga verrijkte, maar ook diepere lagen van zelfkennis en bewustzijn ontsloot.



Inzichten van Dr. R. Nagarathna: Een Venster naar de Geest

Deze week was het Dr. R. Nagarathna die licht wierp op de subtiele maar krachtige connectie tussen onze geest en ons lichaam. Haar woorden, eenvoudig maar diepgaand, vormden een krachtige boodschap: "Sluit je ogen en kijk naar binnen, naar wat er in je geest gebeurt." Deze eerste stap is cruciaal om de essentie van de mind-body connectie te begrijpen. Het is een uitnodiging om stil te staan, te observeren en te luisteren naar de innerlijke stemmen en gevoelens die ons dagelijks leven beïnvloeden.


De Gevolgen van een Rusteloze Geest

Een ongecontroleerde geest is als een wilde rivier die haar oevers overspoelt. Dr. Nagarana legde uit hoe een rusteloze geest ons welzijn kan ondermijnen: een snelle ademhaling, verstoorde slaap, irritatie, een onbalans in de spijsvertering en ontstekingen zijn slechts enkele van de manifestaties. Het is cruciaal om te begrijpen dat ontstekingen vaak aan de basis liggen van veel ziekten. Dit benadrukt het belang van een harmonieuze connectie tussen lichaam en geest, en de noodzaak om onze geest tot rust te brengen.


De Kracht van Stilte en Observatie

Bij 'You Are The Buddha' is het onze missie om iedereen uit te nodigen deze eerste stap te zetten: sluit je ogen, kijk naar binnen, en observeer. Het is een reis die begint met stilte, met het luisteren naar de subtiele fluisteringen van onze geest en lichaam. Dit pad van observatie leidt tot helderheid, tot een diep begrip van de kracht van een kalme geest en de harmonieuze connectie tussen onze fysieke en mentale zijn.


Samen op Reis

Ik nodig je uit om deze reis met ons te maken. Verken met ons de paden van inzicht en genezing die yoga biedt. Deel jouw ervaringen, jouw reis, jouw inzichten met #YouAreTheBuddha. Laten we samen de diepe wijsheid van yoga omarmen en stappen zetten naar een holistisch gezonde levensstijl. Want onthoud, soms is de stilte en de observatie het meest krachtige medicijn.


Namasté, Marlies

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page