top of page
  • Foto van schrijverMarlies

De Drie Pijlers van Yoga: Lichaam, Geest en Ziel

Bijgewerkt op: 1 nov. 2023

Een van onze deelnemers stelde onlangs een vraag die ons inspireerde om dieper in te gaan op de essentie van yoga zoals wij die zien bij Yoga Academy 'You Are The Buddha'.Wat is Yoga?

Yoga is meer dan alleen een fysieke oefening; het is een integrale benadering om welzijn te bereiken op drie cruciale niveaus: lichaam, geest en ziel.


Lichaam

Yoga helpt je lichaam te versterken, je flexibiliteit te vergroten en je houding te verbeteren. Deze fysieke voordelen zijn niet alleen goed voor je lichaam, maar ze hebben ook een positieve impact op je mentale gezondheid.


Geest

Yoga richt zich ook op het kalmeren van de geest. Door middel van ademhalingstechnieken en meditatie helpt yoga je om in het moment te zijn. Dit leidt tot een vermindering van stress en angst. Mindfulness is een kernonderdeel van onze benadering, en we integreren het in al onze lessen om je te helpen een meer gefocuste en ontspannen geest te bereiken.


Ziel

Dit is waar onze academie zich echt onderscheidt. We zijn spiritueel, maar met beide benen op de grond. Onze lessen zijn gebalanceerd met mindfulness en praktische spirituele inzichten. Yoga is voor ons een pad naar diepere zelfkennis en een groter bewustzijn van je eigen rol in de bredere gemeenschap en wereld. Het gaat erom te erkennen dat je deel uitmaakt van een groter sociaal en ecologisch systeem en te leren hoe je op een positieve manier kunt bijdragen.


De Transformerende Kracht van Yoga

Yoga is niet alleen een manier om fysiek fit te worden; het is een transformerende praktijk die je kan helpen om een meer gebalanceerd en vervullend leven te leiden. Door de drie pijlers van yoga - lichaam, geest en ziel - in harmonie te brengen, kun je een dieper niveau van welzijn bereiken.


7 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page